České RPG Inquisitor se vrací v románu Renesance zla
zdroj: tisková zpráva

České RPG Inquisitor se vrací v románu Renesance zla

26. 2. 2015 11:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Od vydání českého RPG Inquisitor už uplynulo skoro šest let, ale do světa této povedené české hry od Cinemaxu se můžete vrátit díky hodně netradičnímu DLC. Čerstvě vydané DLC totiž nepřináší doplňkovou kampaň či cokoliv interaktivního, ale klasický román v podobě ebooku s názvem Inquisitor: Renesance zla. A dá se říci, že ačkoliv na děj původního Inquisitora román navazuje a s ním i rozšiřuje universum hry, už to není ta známá gotická deprese. Maxmilian Conti se totiž objeví ve světě, který přešel do renesance, a rozložení sil se v něm poněkud změnilo.

Nejsnazší bude nechat promluvit samotný nástin děje, jak si jej můžete přečíst na stránkách Renesance zla na Steamu: „Po dvou stech letech strávených v pekle se bývalý inkvizitor Maxmilián Conti vrací na světlo boží, aby se znovu popasoval s ďáblem – ovšem tentokrát úplně jinak, než jak byl zvyklý. Nic totiž není, jak bývalo, a samotné okolnosti Maxmiliánova veskrze nedobrovolného návratu značí, že tentokrát bude všechno mnohem složitější – už jenom proto, že svět se změnil k nepoznání. Pochmurný středověk nahradila svěží doba renesance, ve které ďábel ve své tradiční rohaté podobě jen obtížně hledá místo na slunci. Proto se s nadějí upne k Maxmiliánovi, který si ještě pamatuje staré dobré časy. Společně se tato nesourodá dvojice – inkvizitor a ďábel – vydává na cestu, aby nalezla odpovědi na všetečnou otázku, co se to s tím světem zatraceně stalo?!

Společnost jim dělá mladá šlechtična Rebeka von Thraum, která tak trochu stojí za Maxmiliánovým návratem na svět a která prchá jak před inkvizicí, tak vlastním snoubencem. A aby toho nebylo málo, propuká v jejich vlasti revoluce, která má zemi přinést vytouženou svobodu – anebo také ne. Složitá situace, ve které se Maxmilián ocitl a ve které musí volit mezi rozumem a vírou, je navíc umocněna skutečností, že jeho duše našla útočiště v těle, které rozhodně není v pořádku a které vyvolává stejnou měrou údiv i obavy – nehledě na to, že ho mnozí považují za znovuzrozeného patrona národa. Kolotoč událostí se tak roztočí mírou nevídanou, až z toho půjde všem zúčastněným hlava kolem.

Maxmilián se bude muset během své křížové pouti vypořádat nejen s inkvizicí a ďáblem, ale také s emisary nebes, neodbytným snoubencem své průvodkyně, sveřepými žoldnéři, nadšenými revolucionáři, lačnými sukubami, nefalšovanými čerty, prohnanými čarodějnicemi a v neposlední řadě s tajemnými pronásledovateli, kteří pátrají po jeho novém pozoruhodném těle, aby s ním udělali bůhvíco. Zůstat při tom všem naživu a neztratit sám sebe tak nebude vůbec nic jednoduchého!“

Román Inquisitor: Renesance zla napsal scénárista původní hry Johan Justoň a minimálně ze souhrnu zní koncept knihy příjemně neotřele. Momentálně je k dostání jen skrze Steam, kde si jej můžete koupit za 7 euro (respektive do 5. března za 6,29 euro) a k dispozici je ve formátech PDF a ePUB. Lukáš Macura se nicméně nechal slyšet, že Cinemax plánuje i vydání ebooku skrze standardní distribuční kanály, ne jen přes Steam.

Nejnovější články