CD Projekt opouští český trh
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt opouští český trh

17. 5. 2010 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Distributor byl Poláky prodán novému vlastníkovi a už nebude operovat pod tímto jménem.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Polská společnost CD Projekt Sp. z o.o. oznamuje, že se po zralé úvaze rozhodla opustit český, slovenský a maďarský trh s počítačovými hrami a dále se soustředí na tři hlavní směry svého podnikání. Těmi je zaměření se na polský trh, rozvoj digitální distribuce GOG.com a další vývoj vlastních počítačových her (Zaklínač 2). V souvislosti s tím 29. dubna 2010 prodala českou a maďarskou pobočku novému vlastníkovi. Společnost CD Projekt Czech v brzké době změní jméno a pod původním názvem již na českém trhu operovat nebude. Více informací má být zveřejněno v brzké době - kompletní tisková zpráva:

    CD Projekt informuje, že od 29. dubna tohoto roku v rámci změny vlastnické struktury již společnost CD Projekt Czech s.r.o se sídlem v Praze a operující na českém a slovenském trhu a její sesterská firma CD Projekt Magyarorszag KFT, sídlící v Budapešti a podnikající v Maďarsku, mají nového majitele a nejsou již součástí skupiny CD Projekt.

    Maďarskou společnost odkoupil její management, přešla tak do rukou současného vedení a bude dál pokračovat v distribuci počítačových her ve spolupráci s polským CD Projektem. Česká pobočka se stává majetkem zcela nového majitele.

      Rozhodnutí o prodeji obou poboček je v souladu s obecnou aktuální strategií skupiny CD Projekt, která se opírá o tři základní pilíře. Prvním je zaměření na polský trh, druhým investice do rozvoje digitálního distribučního systému GOG.com a třetím pokračování vývoje vlastních počítačových her. Prodej poboček v České republice a v Maďarsku je poslední etapou organizačních změn ve skupině CD Projekt, jejímž cílem je snížení aktivit na trzích s vyšším podnikatelským rizikem a nižším potenciálem růstu. Tyto změny umožňují soustředit se na výnosnější a méně rizikové aktivity a taktéž na realizaci strategických cílů, především na větší diverzifikaci produktové nabídky a zdrojů příjmů společně s racionalizací nákladů a investic.

    Na rozhodnutí měl také vliv zmenšující se obchodní potenciál obou trhů a absence vyhlídky na zlepšení v nejbližší době, což se projevilo na snížení rentability i celkových prodejů.

      CD Projekt děkuje svým licenčním i obchodním partnerům za více než osmiletou spolupráci na českém a slovenském trhu a za tříletou spolupráci na trhu maďarském. Zároveň děkujeme pracovníkům obou firem, kteří po celé tyto roky vynaložili nemalé úsilí do rozvoje českého, slovenského a maďarského herního trhu. Zvláštní poděkování si zaslouží všichni zákazníci - hráči z České republiky, Slovenska a Maďarska, kteří nám po celou tu dobu dávali nemálo důkazů o své přízni a uznání a díky jejichž podpoře jsme mohli společně změnit trh s počítačovými hrami do dnešní podoby. Na závěr vás zveme na portál GOG.com, kde budeme i nadále nabízet naše tituly hráčům z České republiky, Maďarska i Slovenska. Ještě jednou děkujeme!

    Vedení CD Projekt Sp. z o.o.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články