Bungie spouští iniciativu na podporu nezávislých vývojářů
zdroj: tisková zpráva

Bungie spouští iniciativu na podporu nezávislých vývojářů

30. 6. 2011 16:27 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Všichni jsme čekali, s jakou hrou přijdou Bungie po svém Halo období, ale dočkali jsme se překvapení – došlo ke spuštění Bungie Aerospace.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jedná se o iniciativu, zaměřenou na spolupráci s malými, nezávislými vývojáři, které bude Bungie podporovat a jejichž hry bude propagovat v rámci Bungie.net. Nálepka Bungie Aerospace by zároveň měla sloužit jako určitý garant kvality.

„Jsme rádi, že zde máme tuto malou komunitu, která je odhodlaná pracovat na skvělých hrách. Všichni jsou velmi, velmi talentovaní a velmi, velmi nadšení z toho, že mohou přivést své hry k životu. My jim v tomhle chceme pomoci“, říká Pete Parsons z Bungie. Půjde jak o finančí podporu, tak i propagaci a nebo prostě jen prostředek, jak hru uvést na trh.

Už nyní je v Bungie Aerospace zapojeno několik týmů, které pracují na několika titulech. Kupříkladu tým Harebrained Schemes v čele s Jordanem Weismanem (stojí třeba za skvělým Crimson Skies, k němuž by se měl nový titul volně hlásit) pracuje na hře pro Android i iOS jménem Crimson – což bude i oficiální první titul, který se bude pyšnit tím, že vznikl z partnerského programu Bungie Aerospace. Uvidíme tedy, jaké další hry budou z tohoto projektu vycházet a jak se celý Aerospace na trhu uchytí.

Nejnovější články