Bude Grand Theft Auto: San Andreas v češtině?
zdroj: tisková zpráva

Bude Grand Theft Auto: San Andreas v češtině?

25. 4. 2005 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Máme pro vás dvě zprávy, klasicky jednu dobrou a jednu špatnou.

Grand Theft Auto: San Andreas zdroj: tisková zpráva Raději se nebudeme ptát, kterou chcete slyšet dříve, neboť jejich význam záleží na úhlu pohledu každého člověka. Cenega Czech ve svém dosavadním release-listu plánovala vydání očekávaného hitu Grand Theft Auto: San Andreas rovnou ve verzi s českými titulky, ale nestane se tak. Oficiálním důvodem je, že lokalizace v celé východní Evropě neschválil výrobce hry z amerického Rockstaru. Ten prý dosud nikomu neposkytl lokalizační kit, a tak by CZ verze stejně asi nemohla být hotova dříve než koncem léta.

S tím úzce souvisí druhá zpráva, podle které dorazí anglická PC DVD verze San Andreas na domácí trh v polovině června - tzn. nemělo by dojít k nějakému výraznému skluzu oproti zahraničí, kde se hra objeví 7. června (USA) a 10. června (Velká Británie). Doporučená maloobchodní cena nemá přesáhnout částku 1499 Kč a na Tiscali GameShopu ji seženete o dvě stovky levněji. Pokud si však někdo myslí, že si amatérskou češtinu později stáhne z webu, jako třeba v případě Vice City, je na omylu, protože tato varianta (resp. vznik takového překladu) bude nejspíš zablokována. Jak nám řekl produktový manažer Jan Herodes, časem by rádi pod hlavičkou Cenegy vytvořili (buď sami nebo ve spolupráci s nějakým zkušeným týmem) oficiální dodatečný patch s češtinou, který by poté na CD dostali jen majitelé originálky, s čímž údajně souhlasí anglická pobočka distributora Take 2.

Posledního dílu akčního bestselleru z rodiny GTA, který díky variabilní hratelnosti a rozlehlosti herního světa vydrží bavit hodně dlouho a možná i proto je nejprodávanějším titulem Cenegy za březen, se týkají ještě dvě další novinky. Minimální hardwarové nároky San Andreas a doporučená konfigurace, jejichž pravost potvrdil Rockstar, nejsou nijak krvavé - posuďte sami:

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Horší to je s režimem hry pro dva hráče, který v PS2 verzi přítomen byl, ale na PC bude bohužel chybět z technických důvodů. DirectX totiž nepodporuje dva ovladače stejného typu (např. dvě klávesnice+myši nebo dva současně zapojené gamepady), které jsou potřeba k hraní těchto kooperativních misí. Tvůrci si proto řekli, že než aby hru museli upravovat nebo nutili oba hráče použít vzájemně odlišný způsob ovládání (nevím proč by nemohlo jít: jeden klávesnice+myš a druhý gamepad??), je snadnější tuto vlastnost z PC verze GTA: SA úplně vyškrtnout a nechat vše na neoficiální multiplayerové modifikace. Čím bude hra naopak na PC lepší než na PS2 jsme psali minulý týden zde.
zdroj: vlastní, Cenega, gtasanandreas.net

jd

Nejnovější články