Botanicula získala cenu IGF za hudbu
zdroj: tisková zpráva

Botanicula získala cenu IGF za hudbu

8. 3. 2012 18:18 | Téma | autor: levis |

Během čtrnáctého ročníku Independent Games Festivalu zabodovalo i české studio Amanita Design. Jeho chystaná adventura Botanicula, kterou má na svědomí hlavně Jaromír Plachý, získala cenu za nejlepší hudbu (a zvuky též). Soundtrack ke hře přitom stvořilo známé české alternativní duo DVA (aneb Bára Kratochvílová a Jan Kratochvíl).

Protagonisty Botaniculy je pět malých příšerek: Mr. Feather, Mrs. Mushroom, Mr. Lantern, Mr. Poppy Head a Mr. Twig. Ti se ze stromu zamořeného parazity vydávají zachránit poslední semínko. Botanicula by měla vyjít v průběhu následujících měsíců, původně měla vyjít "na začátku 2012".

Nejlepší studentskou hrou zvolila porota IGF hru Way, po technické stránce u ní excelovala Antichamber a v designu se prosadil titul Spelunky. Nejlepší mobilní hrou je Beat Sneak Bandit, po výtvarné stránce se porotcům líbila hra/nehra Dear Esther (i v této kategorii byla nominována Botanicula). Cenu Nuovo získal titul Storyteller vývojáře Daniela Benmerguiho a Seumas McNally Grand Prize si odnesla chystaná plošinovka Fez od Polytronu.

Právě kolem Fezu vzniklo nejvíc kontroverze: někteří z fanoušků mají vývojářům za zlé, že podepsali exkluzivní kontrakt s Microsoftem, což by podle nich hru mělo vylučovat z nezávislé kategorie. Nehledě na to, že Fez už si z předchozích ročníků IGF ocenění přivezla. Nicméně, pravidlům nominace hry neodporovala, takže je všechno v pořádku. Navíc se na Fez strašně těšíme...

Nejnovější články