Právě příslušník GoonSwarmu, Dabigredboat, celou bitvu rozpoutal, když namísto vytvoření umělého warp koridoru ze své lodi se sám se svým titanem warpoval přímo do nepřátelské letky Pandemic Legion, patřící pod „sdružení“ The HoneyBadgers. Jak Dabigredboat tak Pandemic Legion okamžitě povolali posily, až se nakonec na bojišti sešel výše uvedený počet hráčů a bitvy se zúčastnily i obrovské supercarriery, což rozhodně není obvyklé na tento typ konfliktu. Podle Mittaniho GoonSwarmové dostali solidně na prdel, však si to můžete přečíst sami, ale o to tu vlastně moc nejde. To nejzajímavější na celé události je způsob, jakým došlo k rozpoutání bitvy - je dosti absurdní a směšný. No a pak je tu skvělý videozáznam z bitvy (po rozkliku) a naprosto epesní screenshoty z bitvy.
Nejdříve jsem obrázky pokládal za absolventskou práci nějakého moc nadaného grafika, až později mi došlo (respektive, byl jsem přátelsky upozorněň, že jsem vůl :), že to je jen strašně moc lodí na malém prostoru v krásném prostředí vesmíru EVE Online. O to víc mě mrzí, že v EVE Online prostě nemůžu lodě přímo řídit nebo se na tom podílet, protože jen to by mě donutilo se do hry po řadě let vrátit. Takto mi nezbývá, než se těšit na další zajímavé historky z EVE, které si ujít nenechám, zatímco se budu těšit na Star Citizen Chrise Robertse.