Arma 3 si zahrajete ještě před vydáním (a nové obrázky)
zdroj: tisková zpráva

Arma 3 si zahrajete ještě před vydáním (a nové obrázky)

23. 2. 2012 17:56 | Téma | autor: Petr Poláček |

Nedávno potvrzený posun vydání české vojenské akce Arma 3 snad ani nikoho nerozesmutnělo, protože všichni fanoušci dobře vědí, že každý den vývoje navíc znamená o pár bugů méně. A to v případě Arma titulů znamená hodně. Vědí to však i tvůrci, proto se rozhodli termín vydání posunout. A aby si fanoušci nemysleli bůhví, co a nešířily se internetem zbytečné konspirační teorie, tak vedoucí projektu Daniel Musil sepsal obsáhlý blog post, ve kterém naznačuje, co se v následujících měsících bude okolo Arma 3 dít. A není toho málo.

Že bude hra prezentována na herních výstavách E3 (5. – 7. června) a Gamescom (16. – 19. srpna) je sice fajn, ale to je informace důležitá hlavně pro nás novináře. Rovnou si píšu do diáře: „zabookovat si prezentačku na stánku Bohemky“. Pro vás je mnohem důležitější, že vývojáři chtějí po skončení E3 začít hru prezentovat přímo hráčům. Celý tento proces začne s vydáním tzv. komunitní alfa verze, která sice bude obsahově notně omezená, ale přesto by měla bez problémů posloužit stanoveným cílům, což znamená v první řadě nechat fanoušky nahlédnout do hry, aby tvůrcům pomohli s jejím dolaďováním skrze odezvu, připomínky a návrhy na zlepšení či úpravu.

Neméně důležitým cílem komunitní alfy bude, aby si modeři osahali nejnovější verzi Real Virtuality enginu a mohli na ní připravit své chystané modifikace. U alfa verze nezůstane, v plánu je samozřejmě i nějaká forma beta programu. Detailní informace o tom, jak budou komunitní alfa a beta programy probíhat se prý včas dozvíme.

Daniel Musil dále v blog postu vyjmenovává a popisuje změny i nové prvky, které tvůrci do Arma 3 zařadili nebo to mají v plánu. Jde kupříkladu o implementaci DirectX 10/11, zprovoznění fyzikální technologie PhysX (rag-doll animace jsou prý obzvláště vypečené), kompletní redesign uživatelského rozhraní, zpracování animací zbrusu novou motion capture technologií a spousta grafických úprav.

Pokud vám angličtina říká alespoň trošku pane, tak si celý post proštudujte, je tam řada dalších užitečných informací. Pokud vám ale nejde na jazyk, tak si můžete alespoň omrknout šestici nových screenshotů.

Nejnovější články