Star Wars: The Old Republic - příhody otylého Jedie #2
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: The Old Republic - příhody otylého Jedie #2

29. 12. 2011 1:30 | Dojmy z hraní | autor: Karel Drda |

Na začátku jsou k sobě všichni moc milí a vstřícní ke každému problému, který se objeví. Tak bych shrnul první dny ve světě Hvězdných válek. Když začnete s nějakou MMO hrou třeba o tři roky později, nastupujete do rozjetého vlaku a najít v počátečních zónách někoho, kdo vám pomůže s těžkým úkolem, je mnohdy mnohem složitější, než samotný quest. V prvních dnech, týdnech, či měsících je tomu naštěstí zcela opačně. Rytíř Jedi Karrull se vydal na Coruscant, aby sbíral cenné zkušenosti. Coby strážce je jeho doménou boj se světelným mečem.

Justicarové byli na Coruscantu snad od nepaměti, ale to, co předvádějí poslední roky, to už přesahuje veškerou míru tolerance. Dříve tahle ozbrojená milice udržovala určitý pořádek v podsvětí, nyní si osvojuje právo na území, kde útočí na všechno, co se hýbe. Jejich odvěkými nepřáteli byli kriminálníci ze syndikátu Black Sun. To zjevně platí i v dnešní době, kdy se znovu rozhořela válka mezi Republikou a Impériem. Je však docela možné, že ač se obě skupiny nesnáší, ve skutečnosti slouží někomu ještě silnějšímu, kdo zrovna nestojí o mír a demokracii v galaxii.

Nedocenitelný pomocník: Droid

Karrull se na Coruscantu rozhlíží, zatím toho moc nezná a spíš bere úkoly podle toho, jak zrovna přijdou pod ruku. Už není padawanem, ale právoplatným členem řádu. Podle toho však také vypadají úkoly, které od svých představených, agentů v přestrojení a všelijakých republikových důstojníků v terénu, dostává. Jsou náročnější a složitější.

Mnohdy se musí obézní hrdina doslova prosekat hordami nepřátel, aby kdesi v útrobách coruscantských mrakodrapů přepnul nějaký počítač. Naštěstí mu společnost dělá T7-01. Tenhle droid dokáže zastat hodně práce v soubojích s nepřáteli a když se zrovna nestřílí, tak jej lze vyslat na dalekou misi, aby našel důležité suroviny. Droid zkrátka zastane hodně práce a při cestách na území Justicarů je vyloženě nedocenitelný. Syndikát disponuje nejen perfektně vycvičenými jednotkami, ale také celou řadou silných droidů. Vyrazit na území Justicarů přitom není nijak složité.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Taxíkem do centra bojů

Do mnoha končin Coruscantu létá místní taxi. Stačí nasednout a za chvíli se vystupuje, většinou ovšem tam, kde není zrovna bezpečno. Úkoly nejsou z počátku složité, jde v podstatě o to, prosekat se do týla nepřítele, splnit zadání mise a rychle se vrátit pro zaslouženou odměnu. I když je Karrull rytířem slavného řádu a nemělo by mu jít v první řadě o peníze, hrst republikových kreditů se vždycky hodí.

Všechno takto šlapalo jako hodiny až do okamžiku, kdy jeden z úkolů zavál rytíře až do samého justicarského centra. Hned první návštěva ukázala, že splnění mise nebude úplně jednoduché. Nepřátelé byli silní a velmi nebezpeční. Tuhle elitní skupinu nedokázal zkrotit rytíř ani ve společnosti věrného droida. Jenže kde sehnat posily?

Právě v té spontánnosti tkví kouzlo onlineových začátků. Ještě dřív než člověk napíše přátelům do guildy, kteří by samozřejmě přispěchali na pomoc začátečníkovi, stačí se rozhlédnout kolem sebe na začátku téhle ostré elitní zóny. Několik postávajících hrdinů se zjevně stejným cílem se velmi rychle domluvilo a vyrazilo vstříc nebezpečí. Posléze se ukázalo, že to bylo velmi moudré a prozíravé.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Thalo Terrix - opravdu hustá svině

Počáteční nepřátelé jsou skutečně hodně ostří, ale stále to nic není proti tomu, co naší tříčlennou skupinku čekalo. Před námi je jeden z hlavních šéfů syndikátu, protřelý Thalo Terrix. " Tak Karrulle, na co čekáš? Tankuj!," napsal do chatu zjevně mnohem protřelejší Oganax, kterému se nechtělo čekat, až se jeho parťák rozkouká. Naštěstí jde s námi Beetu - v rukou dřímá jakési příruční dělo, kterým nás v nejtěžších okamžicích léčí.

První střet s Terrixem nedopadl dobře. Všichni kvůli jeho přisluhovačům zahynuli. Po krátkém léčení a urputném sprintu zpět na místo posledního boje padlo rozhodnutí zkusit to znovu. To prostě musí jít. Karrull s Oganaxem řežou svými světelnými meči padoucha hlava nehlava a tentokrát si dávají více záležet na používání jednotlivých komb. A drsňák Beetu postává nedaleko a pere do obou hrdinů sladkou šťávu tolik potřebného zdraví.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ve Star Wars, na serverech, které nemají ono hard core přízvisko RP (nejsou tedy určeny těm, kteří svoji "hvězdnou identitu" za žádných okolností neopouštějí), funguje navíc i kouzlo nechtěného. Když se Thalo zhroutil mrtev k zemi, zavládlo samozřejmě nadšení a proběhla celkem vtipná debata, během níž jaksi vyplynulo, že těch pár chybek v anglickém jazyce během komunikace, lze omluvit. Portugalec a dva Češi. No to je náhoda - i když na serveru, kde hraje hodně našinců zase ne tak překvapivá. Na druhou stranu, díky téhle bitvě s Justicary přibyl do české guildy Motion další člen.

Nejnovější články