Zaklínač 2 novinky a videa z Gamescomu
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač 2 novinky a videa z Gamescomu

23. 8. 2011 16:53 | Preview | autor: Petr Poláček |

Obsah updatu 2.0 pro Zaklínač 2 už jsme na Games letmo probírali minulý týden a dobře víte, že jej můžete čekat 29. září přes automatický update. Dnes vám obsah updatu představíme detailněji a k tomu nabídneme možnost, prohlédnout si jeho stěžejní prvky na videu pod textem. Po rozkliku pro vás navíc máme nový trailer prezentující X360 verzi hry, která na nás na Gamescomu rovněž udělala velmi dobrý dojem.

Update přinese arkádový Arena mód, ve kterém budete čelit vlnám stále ostřejších nepřátel tak dlouho, dokud nezemřete (technicky vzato tedy donekonečna), kdy vám hra vyjede detailní statistiky vašeho snažení a vyzve vás, abyste je kvůli porovnání s ostatními uploadli na fóra nebo Facebook. V průběhu jednotlivých kol si budete moci dokupovat nové vybavení a doplňky u obchodníka, za vítězství v každé vlně bude na výběr ze tří cen, čeká vás nová hudba, nové dialogy, nové lokace s dynamicky reagujícím publikem, nová potvora (vlkodlak) a k tomu i trojice pomocníků v podobě mága, rytíře a trpaslíka. A to není ani zdaleka všechno.

zdroj: Archiv

Update zahrne všechny doposud vydané DLC balíčky, které budou k dispozici zdarma, přinese pořádnou nůši technických i hratelnostních úprav a novou obtížnost zvanou Dark. Ta je skoro tak obtížná jako Insane, ale umožní vám v průběhu hry ukládat pozice a přináší sestavu „temného“ vybavení s vysokými statistikami. Konkrétně to jsou 3 sety temného brnění, 3 sety temných mečů a další. Dohromady je těch předmětů 18.

Jestli vám k něčemu bude i zbrusu nový tutoriál, to už si tak jistí nejsme, ale třeba ano. Měl by vás pěkně názorně a postupně naučit všemu, co hra nabízí, abyste pak byli připraveni na to, co hra přinese v dalším průběhu.

V Kolíně nám během Gamescomu ukázali tvůrci z CDP i chystanou X360 verzi, která oproti té, co jsme viděli na letošní E3, vypadala neporovnatelně lépe. Možná ale šlo jen o výběr vhodnějších lokací a situací ze hry. Celou prezentaci konzolové verze vám nabídnout nemůžeme, ale snad nepohrdnete alespoň malou ukázkou v podobě traileru. I ten stojí za hřích.

Celkově se dá říci, že X360 verze hry vypadá přímo skvěle. Shodli jsme se přitom v redakci, že Zaklínač 2 je na konverzi na konzole ideální titul. Na konzolích je takových her jako Zaklínač 2 žalostně málo, hra se nikdy nepouští do bůhvíjak rozlehlých oblastí a není tak náročná na množství paměti, se kterou konzole zápasí. Ani herně by s předělávkou také neměl být problém, což platí zejména o ovládání, které se na konzole dá portovat bez větších úprav. Můžete sice remcat, že PC exkluzivní tituly by se na konzole tlačit neměly, protože už z principu musí být osekané, ale Xbox verze Zaklínače 2 se zatím zdá být tou výjimkou, která potvrdí pravidlo.

zdroj: Archiv

Nejnovější články