Za bezbřehými dálkami Anno 1404
zdroj: tisková zpráva

Za bezbřehými dálkami Anno 1404

3. 10. 2008 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Budovatelský výlet za kouzlem středověkého Orientu začne hledáním ostrova, na němž budete uspokojovat potřeby obyvatel.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva I v nadcházející budovatelské strategii Anno 1404 začnete stejně jako v předchozích dílech s obyčejnou lodí a troškou financí do začátku. Jakmile však vyrazíte na moře, všimnete si první výrazné změny ve hře, kterou má být podstatně vylepšené grafika. Díky věrohodné simulaci mořských vln bude trup lodi vodu doslova krájet, a jistě potěší i takové drobnosti, jako autenticky nasimulovaná reakce živlu v případě, že náklad hodíte přes palubu.

Jakmile si najdete vhodný ostrůvek a postavíte radnici, bude třeba se začít starat o první obyvatele. Postavit jim dům nepostačí, protože brzy si začnou říkat o jídlo a oblečení, a pokud je včas nedostanou, pochopitelně odmítnou dál pracovat. Konzumní potřeby obyvatel budou tentokrát rozdělené do tří kategorií (ryby, maso a chléb), konkrétně ale budou rozlišeny i další přání včetně tzv. smyslu pro luxus, který se projeví dle toho, zda budou lidičky zrovna toužit po čaji nebo kávě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nová sada obrázků ve vysokém rozlišení

V určité fázi rozvoje se však město rozroste natolik, že beztak nebudete schopni si vše vyprodukovat sami. Tehdy přijde na řadu navázání obchodních styků s dalšími kulturami, které si získáte mj. plněním extra questů nebo výměnou technologií.

Znatelné bude i přesunutí hry z evropského kontinentu směrem na Východ, které se pochopitelně podepíše i na architektuře města (a orientálním slohu namísto evropské gotiky). Geografie si řekne své i co do budování měst, protože často budete nuceni stavět na netolik příznivém terénu, např. v bezprostředním okolí či přímo na útesech a horských pohořích.

Autoři prozatím nechtějí příliš mluvit o síťové stránce hry, ale multiplayer se má vyznačovat zásadní integrací do webu Ubi.com, kde budou k vidění také veškeré statistiky: hojnost obyvatel, diplomatické vztahy s ostatními civilizacemi, počet nalezených tajných předmětů, uhrané hodiny atd. Vedle toho budete moci přímo ze hry nahrávat vlastní vytípané obrázky.

zdroj: Archiv


Anno 1404 - kamerová nahrávka z konference Ubisoftu na GC 2008

Anno 1404 vyjde příští rok pro PC - více v našem zpravodajství.
zdroj: IGN, Gamespot, GTTV, PCGH

levis

Nejnovější články