Volnost v Neverwinter Nights 2 Storm of Zehir
zdroj: tisková zpráva

Volnost v Neverwinter Nights 2 Storm of Zehir

3. 7. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Druhý datadisk se odkloní od lineárního stylu hry a možná nebude posledním titulem v sérii.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Začátkem června byl odhalen druhý datadisk k Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir, který bude v jednom aspektu představovat odklon od původní myšlenky hry. Na přání hlavního designéra Tonyho Evanse se totiž přikloní k nelineárnímu stylu hry, jaký znáte třeba z Falloutu, čili bude se sledovat hlavní zápletka a během hry obdržíte různé úkoly, ale co do průzkumu terénu či rozhodování se, kam dál vyrazit, vám nikdo ruce svazovat nebude.

Veškerý obsah bude navíc zbrusu nový, ačkoliv se dříve spekulovalo, že by část hry zabraly mise z časových důvodů vyřazené z prvního přídavku Mask of the Betrayer (např. záhadný Patron of the Arts). Co do pravidel se hra bude držet D&D edice verze 3.5, ačkoliv dějově přímo předejde událostem z chystané čtyřky. Autoři by dle svých slov sice moc rádi udělali hru při příležitosti vydání pravidel D&D 4.0, ale dobře vědí, že na datadisk je to příliš velké sousto.

Teoreticky by bylo možné si do hry importovat vlastní postavy z původní hry, v tomto ohledu ještě konečné rozhodnutí nepadlo. Jisté však je, že pro plný požitek byste si měli vybudovat zcela novou partu. Nejvýše budete s postavičkami moci dosáhnout opět třicáté úrovně, což se díky de facto otevřenému hernímu světu a volnosti pohybu prý spoustě fanoušků jistě podaří, ačkoliv k dokončení hry tak vysoko jít muset nebudete.

Vývojáři slibují také odlišný grafický styl mapy Overlandu, která má byt dle jejich slov více stylizovaná a méně opravdová. Drobná vylepšení lze čekat i v grafice, využívající nové techniky nasvícení. A na závěr příznivá zpráva: prodeje datadisku Mask of the Betrayer prý překročily očekávání, takže pokud se Storm of Zehir bude dařit podobně, jsou autoři svolní klidně i s třetím přídavkem.

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir vyjde koncem roku pro PC - více v odhalení.

zdroj: Strategy Informer

levis

Nejnovější články