Úvod do světa Patrician IV
zdroj: tisková zpráva

Úvod do světa Patrician IV

6. 8. 2010 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

PREVIEW: Historická obchodní strategie navazuje na své tři předchůdce.

Kalypso vydají již brzy nástupce historické obchodní série Patrician IV, první díl po téměř sedmileté pauze. Opět se ujmete role mladého obchodníka v historickém období hanzovní ligy pozdního středověku a zapojíte se do obchodního řetězce zhruba třiceti historických měst. Ty produkují nejrůznější suroviny, aby naplnily poptávku svých obyvatel, ale někdo pak výsledky práce musí ještě rozvést do okolí a vyměnit za to, co v dané metropoli neseženete.
Propracovaný systém herní ekonomiky bude tentokrát plně simulovaný, trh si sám má určovat ceny a počítačem ovládaní obchodníci budou dělat vše pro to, aby potlačili zárodek nebezpečné konkurence. V pozdější fázi hry už vám to bude jedno, to už si totiž suroviny vyprodukujete sami a sami si také naplánujete obchodní trasy, které půjde nejrůzněji optimalizovat či upravovat. Velký důraz bude Patrician IV klást také na ranking a systém reputace, související s politikou, sabotážemi či pirátstvím.


Na samotném začátku hry ale budete mít jen status obyčejného zelináře a abyste jej zvýšili, bude třeba si vydělat zlato, nakoupit lodě, ovládnout produkce surovin a donutit ostatní města, aby kupovala potraviny právě od vás. Jak bude váš rank postupně stoupat, stanete se např. členem různých klanů anebo dostanete za úkol zaopatřit celou jednu lokální oblast.

Vaším dlouhodobým cílem je dostat se na rank patricije a hrát stěžejní roli nejen v lokální politice, ale také mít vliv i na rozvoj města a později se stát jeho primátorem. Hra skončí, teprve když budete zvoleni lídrem hanzovní ligy, což se ale jistě nepodaří bez vlivných kontaktů, důvěry cizinců a samozřejmě obchodního úspěchu. Co myslíte, zvládnete to?

Patrician IV vyjde 26. srpna pro PC - více v oznámení.

zdroj: GD

levis

Nejnovější články