Ukázka rozhraní PC verze Dragon Age: Inquisition a video z aplikace Keep
zdroj: tisková zpráva

Ukázka rozhraní PC verze Dragon Age: Inquisition a video z aplikace Keep

1. 9. 2014 16:01 | Preview | autor: Aleš Smutný |

O možnostech aplikace Dragon Age Keep, která převádí vaše činy a vlastně celé světy z Dragon Age: Origins a Dragon Age II do Dragon Age: Inquisition jsme už psali v tomto článku. Možná ale oceníte video, které DA Keep ukazuje v pohybu a názorně dokumentuje, proč kolem ní dělá BioWare takový povyk. Vypadá totiž vážně pěkně a jsem si celkem jistý, že nejenom já si s ní vyhraju v rámci experimentování „co by se stalo, kdyby...“

Z kontextu je jasné, že nakonec do Dragon Age: Inquisition nepůjdou importovat uložené pozice. Místo toho Dragon Age Keep prozkoumá údaje uložené na vašem Origin/BioWare účtu a podle nich nadefinuje základ světa v Inquisition. Teoreticky s tím můžete být spokojeni, ale pokud ne, můžete se vrátit se všem rozhodnutím a případně je poupravit.

Kontrolu nemusíte provádět jen prolézáním tabulek, které jsou v rámci takzvané Tapisérie příjemně vyvedené, ale i skrze postupně vyprávěný příběh, který můžete u jednotlivých rozhodnutí zastavit a zvolit další směřování událostí. Jednak si tím osvěžíte paměť, ale hlavně zkontrolujete, jestli se vše přeneslo tak, jak mělo.

Dragon Age Keep umí i triky jako třeba zamčení nějaké volby, abyste ji dalšími volbami omylem nebo nedopatřením nezvolili. Navíc půjde vytvořit hned několik světů s různým nastavením, mezi nimiž se půjde přepínat.

Bylo celkem jasné, uživatelské rozhraní PC verze Dragon Age: Inquisition bude jiné než na konzolích, kde si předvolíte schopnosti do rychlé volby podle tlačítek. Aby ale tvůrci uklidnil nervózní fandy, kterým se při představě volby schopností do kruhového menu orosilo čelo, Mark Darrah zveřejnil ukázku (viz níže) UI během taktických soubojů. Světe div se, UI připomíná předchozí díly - k vidění je tedy dlouhá řada schopností v liště na spodku obrazovky, postavy na kraji obrazovky apod.

Nekonají se tedy žádné šílenosti. Čeká nás klasické naklikávání dalších činností při zapauzované hře, pokud tedy nebudete někoho sebejistě drtit v reálném čase.

Dragon Age: Inquisition vychází na PC, PS4 a Xbox One 21. listopadu.

Dragon Age: Inquisition zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články