Trojice chystaných DLC pozmění hratelnost hororovky The Evil Within
zdroj: tisková zpráva

Trojice chystaných DLC pozmění hratelnost hororovky The Evil Within

12. 12. 2014 18:30 | Preview | autor: Adam Homola |

The Evil Within vyšel, revoluci ani evoluci v hororovém žánru nezpůsobil a zase se vypařil. Hra je to ale solidní a již brzy bude možná lepší díky novému obsahu v podobě season passu, který zastřešuje trojici DLC. Každý balíček má být o něčem jiném a první vyjde už na začátku příštího roku. Ponese název The Assignment a točí se kolem postavy Juli Kidman.

Stejná slečna je hlavní hrdinkou i druhého DLC The Consequence a až třetí část, ve které bude The Keeper, se vydá jiným směrem. Šindži Mikami, který šéfoval vývoji The Evil Within, vývoj DLC sám nevedl a soustředí se na něco jiného (dvojka? jiný projekt?). Do pozice vedoucího vývoje všech tří DLC pasovalo studio Johna Johanase, který se na blogu Bethesdy podělil s fanoušky o několik drobností, na než se můžeme v DLC těšit.

"Řekl bych, že je Juli mnohem živější než Sebastian z hlavní hry. Její příběh je také osobnější, takže během hry všechny události mnohem častěji komentuje," napsal Johanas na Bethesda blogu. Abych byl přesný, tak Šindži Mikami podal Johanasovi alespoň pomocnou ruku a na tvorbě DLC se podílí jako konzultant. Konkrétně prý nastavil a udržuje směr, jakým se všechny tři obsahové balíčky vydají a občas tvůrce pošťouchne tam, kde by je chtěl mít.

Stylem hratelnosti by se DLCčka měla blížit páté a deváté kapitole ze základní hry - čeká vás více hororových výjevů a více puzzlů i objevování než akce. Ale i na tu samozřejmě dojde. Johanas rovněž prozradil svá oblíbená DLC z jiných her, kterými se nechal při vývoji inspirovat. Konkrétně to jsou: Dishonored: The Knife of Dunwall a The Brigmore Witches, Enslaved: Pigsy’s Perfect 10, Red Dead Redemption: Undead Nightmare a Diablo 2: Lord of Destruction.

Posledně jmenovaný produkt sice není DLC, nýbrž skvělý datadisk pro skvělou hru, ale všichni víme, jak to myslel. Navíc jsme se dozvěděli, že Johanas má prý raději DLC, které původní hru zásadním způsobem mění, upravuje hratelnost nebo se prostě na události dívá z jiného úhlu pohledu. Výčet jeho oblíbených DLC to ostatně poměrně jasně naznačuje. Podobného přístupu bychom se měli dočkat právě i u trojice DLC pro The Evil Within.

Video z DLC zatím k dispozici není, ale na blogu Bethesdy je k vidění Instagram video, ve kterém sice nic neuvidíte, ale něco uslyšíte...

Nejnovější články