Stunt Car Racer Pro - klasika je zpátky!
zdroj: tisková zpráva

Stunt Car Racer Pro - klasika je zpátky!

6. 4. 2003 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Po neuvěřitelných čtrnácti letech se Geoff Crammond rozhodl vrátit ke své závodní klasice Stunt Car Racer, která kdysi vyšla pro Amigu/ST.

news zdroj: tisková zpráva Remake, určený samozřejmě pro PC a patrně i pro konzole, ponese název Stunt Car Racer Pro a je popisován jako velká evoluce jedné z nejinovativnějších závodních her všech dob, která ovlivnila mnoho svých nástupců. Základem hry bude to, že si postavíte svou vlastní trať a poté na ni závodíte o nejlepší čas. Sám Crammond říká, že pokračování Stunt Car Raceru, který je nyní volně ke stažení (250 kb), mu bylo podsouváno snad od konce osmdesátých let, ale pustil se do něj až nyní, když ví, že bude mít vše plně pod kontrolou. Dosud byl zatížen pracemi na jiných projektech. Manažer John Cook považuje chystaný Stunt Car Racer Pro jednoznačně za AAA titul příštího roku, k oblibě mu má dopomoci i plánovaná podpora multiplayeru přes LAN a internet.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ačkoliv pamětníci počítačových her zajásají, slovenští Mayhem a jejich němečtí kolegové z MoonByte asi příliš radosti sdílet nebudou. Stunt Car Racer Pro se totiž stanou přímou konkurencí jejich chystaných závodů Stunts: Final Stage (resp. Crashday), které si berou za inspiraci právě tento námět z dílny Geoffa Crammonda nebo Broderbundu. Zatím jsme ze Stunt Car Racer Pro neobdrželi žádné ukázky, tudíž můžeme hry jen těžko srovnávat, nicméně je jasné, že mají před sebou tvrdý oříšek. Vývoje předělávky slavné závodní legendy se ujalo Crammondovo studio Simergy, které má společně s Microprose na svědomí třeba úspěšné závody Grand Prix 4.

zdroj: EuroGamer, C&VG

kate

Nejnovější články