Smrt admirála Nelsona v Empire Total War
zdroj: tisková zpráva

Smrt admirála Nelsona v Empire Total War

19. 7. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Divoké moře burácí a americká flotila je na blízku, ale Britové mají v zádech vítr.. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Divoké moře burácí a americká flotila se blíží, ale jak napovídá nepatrná šipka na obrazovce, Britové mají vítr v zádech. Jejich flotila je připravená v čele s obrovitánskou lodí, vybavenou sto čtrnácti děly a takticky velící zprostředka, zatímco po stranách ji doprovází rychlejší šalupy a frigaty. Protivník se snaží najet tak, aby se Britům dostal na kobylku zezadu, svoji nejsilnější loď ale nepochopitelně postavil dozadu a proti větru nebude mít šanci přeskupit formaci tak, aby z toho něco pro sebe vytěžil. To už se ozývají první výstřely a námořní bitva ze strategie Empire: Total War začíná..

Následuje trocha taktizování, Britové v mžiku vysílají fregaty pryč od středu, aby se postavily blížícím se Američanům. Ti spouští plachty a zatímco těsně míjejí americké lodě, kamera se přibližuje a dává plně vychutnat detailním záběrům. Jakmile britská flotila spustí palbu, vzduchem začne létat dřevo, kamera si pozorně všímá amerického námořníka, který dostal přímý zásah dělovou koulí. A ty, které minuly cíl, za sebou nechávají gejzíry vody.

Mysleli jste si, že filmový Master and Commander ukázal ty nejlepší námořní bitvy? Kdepak! A co teprve, když Američané definitivně propadají panice a přichází o svoji nejlepší bárku, to vše za mohutné exploze a bezvládných těl, odlétajících ve vzduchu? Nebo je libo si vychutnat až finální záběr, kdy se americká loď přelomí ve dví a pomalu míří na dno, zatímco britská posádka slaví a pokřikuje z paluby?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ne vždy ale bude bitva záviset jen na tom, kdo bude mít v zádech vítr. Podruhé se totiž Američané přezbrojí a do děl narvou kartáčové střely, sice prakticky neškodné proti mohutnému trupu britských lodí, ale v kadenci přesných dávek z děl a stovkách drobných kuliček mohou být pro anglickou posádku smrtelné. A jakmile se ji podaří dostatečně ochromit, ta přestane být schopná s lodí dostatečně rychle manévrovat a zároveň přijde o spoustu mužů u děl, zkrátka ideální příležitost pro vylodění se a obsazení lodě. Američané ví, že takhle mají šanci doplnit ztracené počty..

Samotné boje na palubě sice nebudete moci přímo ovládat tak, jak by si hráč vyzrálý z jiných strategií představoval, ale povídaná je to prý zcela nevídaná, nemluvě o tisícech drobných detailů: zkřivených obličejů, roztrhaných těl, šermířských šarvátek i kamerou zvlášť zachycených momentů, kdy v bitvě padne jeden z admirálů. Takže nebojte, o Nelsonovu smrt tentokrát rozhodně nepřijdete.

Empire: Total War vyjde začátkem příštího roku pro PC - více v našich článcích:

Jako na opravdovém moři v Empire Total War  [7.3.2008 10:10 - levis]
Preview námořních bitev Empire Total War  [23.1.2008 10:10 - levis]
Absolutismus i republika v Empire Total War  [24.10.2007 19:19 - levis]
Detailní náhled na revoluci v Empire Total War  [14.9.2007 00:01 - levis]
Empire Total War s námořními bitvami  [22.8.2007 10:10 - jd]
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články