Předělávka Serious Sam HD
zdroj: tisková zpráva

Předělávka Serious Sam HD

29. 6. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Croteam se rozhodl oživit starý díl legendární řežby ve vysokém rozlišení. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva To, o čem jsme před dvěma lety psali jako o fanouškovské totální konverzi s názvem Serious Sam: Forever, nyní paradoxně vzniká oficiálně. Jen ponese trochu jiný název, konkrétně Serious Sam HD, a půjde o předělávku pokračování prvního dílu hry (80%, recenze) přímo od jeho autorů, tzn. vývojářů z Croteam.

Protože dnes již klasická střílečka obsahovala tehdy ještě zdaleka ne tolik módní kooperativní mód, nemusí do ní ani její tvůrci přidávat nic nového: jednoduše vzali všech dvanáct egyptských levelů, předělali je do textur ve vysokém rozlišení a poupravili síťový kód hry tak, aby zvládl kooperativní hru tentokrát ve čtyřech lidech. Základ, tedy neustávající řežba obrovských rozměrů, samozřejmě zůstane zachován.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle neověřených zpráv má hra být sice konverzí, ale na zbrusu novém Serious Enginu 3. Právě jeho oznámení před třemi lety doprovázely i spekulace o třetím dílu, který byl každých pár měsíců znovu protěžován na diskusních fórech a často i z úst samotných vývojářů. Pokud tedy opravdu vzniká, je remake stařičkého The First Encounter ideálním startem reklamní kampaně před jeho odhalením.

Serious Sam HD vydají CDV Software ve stažitelné podobě pro Xbox Live Arcade ještě toto léto a bude stát 1200 Microsoft Points. Někdy na podzim jej pak bude následovat verze pro PC - ke stažení by měly být z celého světa vyjma Ruska.
zdroj: EG & Shacknews

levis

Nejnovější články