Po deseti letech přichází český Inquisitor
zdroj: tisková zpráva

Po deseti letech přichází český Inquisitor

11. 11. 2009 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nezvykle temný příběh kombinující fantasy s krutým středověkem. + TRAILER & ÚRYVEK

V roce 2000 se objevily takové skvosty jako Diablo II, Baldurs Gate II nebo Deus Ex. A v tu samou dobu začal domácí tým Wooden Dragon pracovat na isometrickém 2D RPG s názvem Inquisitor. Autorům naštěstí jejich nadšení vydrželo, protože trvalo dlouhých deset let dřiny ve zvenčí těžko představitelných podmínkách, než toto středověké drama dokončili. Z našeho pohledu nepříliš šťastně načasoval Cinemax vydání hry na tu vůbec nejméně vhodné období v roce - přesně proti Dragon Age, Risen, Divine Divinity 2, Torchlight či Sacred 2 datadisku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
poslední várka oficiálních obrázků

Inquisitor je výrobcem prezentován jako "jedna z nejrozsáhlejších RPG všech dob, která zkušeným znalcům žánru nabídne až 100 hodin hraní za jednu z hlavních postav, méně pokročilí se mohou připravit až na 200 hodin příběhu." Hra má přinést nezvykle temný příběh kombinující fantasy s krutými reáliemi středověku. Strhne vás vír mocného spiknutí, které usiluje o rozvrácení všeho, na čem prastará Říše po tisíc let spočívala. Zdejší herní svět prozkoumáte prostřednictvím jednoho ze tří hlavních charakterů (kněz, rytíř, zloděj).

U nás je Inquisitor v prodeji od tohoto pondělí 9. listopadu s českými titulky (dabing chybí) za 666 Kč. Na DVD také najdete kompletní dvouhodinový soundtrack čítající 38 skladeb (WMA a OGG) a tři příručky ve formátu PDF (Průvodce hrou, Kniha magie, Výzbroj a výstroj). Hra neobsahuje žádnou protipirátskou ochranu: "Nechceme hráče trestat a věříme, že všichni, kterým se bude líbit, nás podpoří jejím zakoupením," dodal producent Lukáš Macura ze Cinemaxu. Do světa se podle jeho slov Inquistior dostane o Vánocích (Rusko), resp. v zimě (anglická verze digitální distribucí).


Více na heavy-flashové homepage (kde je i soutěž o iPod Touch a 10 originálek Numena), v článku z roku 2004 a zanedlouho v naší recenzi od Jiřího Sládka - malý úryvek:
    "Údajně? Ano, údajně... prý, možná, asi." S těmihle slovy se ve hře setkáte dost často. Na rozdíl od mnoha přímočařejších RPG totiž budete muset spoustu informací ověřit z více zdrojů, najít důkazy, vyvrátit pověry a lži a upřesnit polopravdy. Inquisitor je hodně o pátrání až v adventurním duchu, i když využívá klasické RPG mechanismy, v tomto případ sbírání úkolových předmětů a vedení mnoha košatých rozhovorů. Pravda a informace jsou tím hlavním cílem vašeho snažení. Tady obvykle nepůjde jen o splnění úkolu „zabij toho a toho padoucha...“ Jasně, ono na to zabíjení samozřejmě dojde, ale nejprve budete muset toho padoucha sami odhalit.

    Zvětšit zdroj: tisková zpráva Někdy bude pátrání snazší (nekromant dychtící po vaší krvi na hřbitově se za ctihodného občana vydávat nebude), jindy se ale vyklube ničema z na první pohled bezúhonného šlechtice. K získávání důkazů a přiznání ovšem ve službách inkvizice můžete použít jakékoliv prostředky. Hlavně mučidla! To je prvek vskutku originální a nepamatuji si ho v žádné podobné hře. Jak to probíhá? Věrohodně a realisticky: když seberete pár důkazů proti nějakému podezřelému, vydá inkvizitor zatykač, dotyčného zabásnete a pak ho můžete vyslýchat v mučírně. Viník se obvykle přizná, ale pozor na mučení těch nesprávných: to vám na dobré pověsti mezi lidmi skutečně nepřidá... [více brzy v recenzi]
zdroj: PR, vlastní, homepage

jd

Nejnovější články