PlanetSide 2 přechází na systém pravidelných týdenních updatů
zdroj: tisková zpráva

PlanetSide 2 přechází na systém pravidelných týdenních updatů

10. 1. 2014 16:00 | Preview | autor: Adam Homola |

První PlanetSide byla svého času poměrně pokroková hra. Přinesla něco nového, ale příliš brzy, kdy ještě trh nebyl připravený. SOE naštěstí s PlanetSide 2 stejnou chybu nedělala a hru naopak spustila v tu nejlepší možnou dobu, což dokazuje dosavadní úspěch a připravovaná verze pro PS4. Hráče navíc jistě potěší, že jim nyní bude hra pod rukama vzkvétat do krásy každý týden. Vývojáři totiž na oficiálních fórech oznámili, že namísto nepravidelných velkých updatů budou hru aktualizovat jednou týdně formou menších updatů.

Výhody plynoucí z pravidelných aktualizací jsou jasné - vývojáři mohou mnohem rychleji opravovat bugy a ladit balanc zbraní. “Taky můžeme vydávat nový obsah mnohem častěji a pravidelně. Každý update bude menší a specificky zaměřený. S menším počtem věcí v každém patchi je menší pravděpodobnost, že se něco rozbije, což by mělo vyústit v menší počet bugů po každém updatu,” napsal na fórech Matthew Higby, kreativní šéf hry.

Systém menších updatů prý nebude mít žádný vliv na plány pro velké obsahové přídavky, na nichž vývojáři pořád pracují. Když se nějaká taková větší věc dodělá, jednoduše se přidá do nadcházejícího týdenního patche a vyjde, bez čekání navíc. Higby také upozornil, že příštích pár týdnů budou updaty ještě vcelku malé, vzhledem ke svátečnímu volnu, ale za nedlouho se to pořádně rozjede. Vývojáři mají na letošní rok naplánovanou hromadu nového obsahu a funkcí, takže se máme na co těšit.

Nejnovější články