Oznámení Colin McRae DiRT 2
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Colin McRae DiRT 2

19. 11. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

První konkrétní informace a obrázky z nástupce offroadových závodů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Codemasters před okamžikem odkryli již dříve potvrzeného Colin McRae: DiRT 2, tedy pokračování loňských offroad závodů (79%, recenze). Jak možná víte, slavný jezdec, jehož jméno si druhý díl též ponechá, zesnul těsně před vydáním původní hry. Codemasters však mají s jeho rodinou nejen uzavřenou smlouvu, kterou těžko vypovídat (už jen proto, že oběma stranám zřejmě vyhovuje), ale naopak hodlají dnes již legendárnímu jezdci druhým dílem vzdát hold. Tolik úvodem.

Autoři se chtějí i nadále soustředit především na singleplayer. Tentokrát se budete dle libosti účastnit nejrůznějších offroad festivalů a soutěží (typu X-Games, Dakar Rally nebo Race of Champions), kde se také potkáte s dalšími hvězdami, třeba Travisem Pastranem nebo Kenem Blockem. Pakliže si s nimi budete rozumět, což zatím není blíže rozvedeno, tito vás pozvou na další závody, případně rovnou do svých závodních týmů. Že by takový rozcestník, z nějž se bude skákat do jednotlivých závodů...?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
cílové rendery/artworky

Z náznaků v rozhovoru s producentem dále vyplývá, že důraz bude kladen na extrémní a méně známé offroadové disciplíny. První díl byl často chválen též za svůj pokročilý engine EGO, který se ve DIRT 2 dočká dalších vylepšení - má prý dosáhnout vyššího výkonu na PS3, lépe využít vícejádrového potenciálu Xbox360 a u PC verze přidat další technologické funkce. Vylepšen bude též fyzikální model, nasvícení scény, stínování a obecně streamování dat, které dovolí více detailnější textury.

Jak již bylo předestřeno, zcela má být přepracován multiplayerový mód, který nově přinese systém odměn a umožní lepší prorůstání komunity. Stejně tak se Codemasters hodlají držet i ceněného replaye nebo něčím obohatit i možnost tzv. flashbacků, tedy způsobu, jak napravit třeba nechtěnou srážku se stromem nebo skálou. Toť prozatím zhruba vše, co je o hře známo.

Colin McRae: DiRT 2 vyjde v roce 2009 pro PC, Xbox360, PS3 a také na Wii, DS a PSP.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články