Oznámení Cities XL od autorů City Life
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Cities XL od autorů City Life

21. 4. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nebude to jen další městská strategie z řady, nýbrž stavění obdoby světových metropolí a propojení jich online s ostatními.

Komu před časem učarovala budovatelská strategie City Life (82%, recenze), jistě s potěšením přivítá oznámení jejího duchovního nástupce Cities XL (dříve s názvem Cities Unlimited) od stejných tvůrců z Monte Cristo.

Tentokrát budete stavět na realitě odpovídajících mapách z celého světa, přičemž jednotlivé stavby využijí architektonických prvků americké, asijské i evropské tradice. Nové metropole vzniknou na vrcholcích hor, poblíž kaňonů, pláží či na ostrovech (to vše v odpovídajících klimatických podmínkách).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Aby takové město žilo spokojeným životem, bude třeba zajistit obyvatelům dostatek služeb, podniků pro rozptýlení i pracovních míst: vedle nákupních center a podzemní dráhy proto budete stavět i parky nebo zoologické zahrady.

Troufnete-li si předvést vaše dílo ostatním hráčům, v multiplayeru se jednotlivá města ocitnou na virtuálních planetách v persistentním světě, v jehož rámci budou moci navzájem prorůstat a třeba vést společnou ekonomiku nebo využívat stejných obchodních tras. Obyvatelé ostatních metropolí toho budou patřičně využívat a v případě, že třeba do vašeho velkoměsta přijede rocková hvězda na koncert, udělají si k vám výlet a stihnou i obhlídku vámi vybudovaných architektonických skvostů. Ve výsledku z toho má být taková obdoba Second Life, se sociálními aspekty z masivně multiplayerových her.

Cities XL vyjdou v roce 2009.
zdroj: PR, WP

levis

Nejnovější články