Otevřena beta Overwatch trhala rekordy a překonala Battlefront i Division
zdroj: tisková zpráva

Otevřena beta Overwatch trhala rekordy a překonala Battlefront i Division

13. 5. 2016 13:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Otevřená beta online střílečky Overwatch skončila a Blizzard se pochlubil jejími statistikami. Především jde o počet hráčů, který se zastavil na čísle "přes 9,7 milionů." To, alespoň podle dostupných informací, činí z otevřené bety Overwatch největší otevřenou betu vůbec. Blizzardu se tak podařilo o fous překonat otevřenou betu střílečky Star Wars: Battlefront, kterou si zahrálo přes 9,5 milionu hráčů.

Další pozice největších otevřených betaverzí je těžké sestavit, protože vydavatelé občas uvádějí pouze "několik milionů hráčů" a přesná čísla si nechávají pro sebe. Nicméně víme, že otevřenou betu The Division hrálo 6,4 milionu lidí a Destiny si vyzkoušelo 4,6 milionu lidí. Aktuální Battleborn, který je svým způsobem přímou konkurencí Overwatche, si v otevřené betě vyzkoušelo "pouze" 2 miliony hráčů.

Beta Overwatche běžela od 5. do 10. května na všech třech platformách: PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kromě toho, že jde pravděpodobně o nejrozsáhlejší betu vůbec, jde logicky také o největší betu samotného Blizzardu. Servery se přitom držely dobře a osobně jsem nezaznamenal žádné problémy, ani stížnosti na připojení, fronty, či přetížení.

zdroj: Archiv

Pokud budou podobně dobře ošetřené servery i na regulérní start hry na 24. května, mohl by si dát Blizzard za rámeček ukázkový test i spuštění nové, velké hry. Plynulý start hry a následný provoz je pro tvůrce žádoucí i z pohledu e-sportů, které by se měly rozjet hned několik dnů po spuštění, jak psal včera Aleš. Ostatně velké věci od hry nečekají jen sponzoři a hráči, ale také vedení celého Activision Blizzardu, jak jsme psali nedávno.

Prý by mohlo jít o největší start hry od Blizzardu od Diabla III, které za první týden prodalo přes 6 milionů kusů. Overwatch zatím od hráčů sklízí pozitivní ohlasy a za připomenutí stojí, že ke hře Blizzard neprodává season pass, nejsou a nebudou tam žádné mikrotransakce ovlivňující hratelnost (Loot Box obsahuje vždy pouze kosmetické drobnosti), žádná placená DLC a kompletní obsah hry je dostupný hned od začátku.

Což není příklad třeba Battlebornu, kde se k některým postavám dostanete až po splnění určitých podmínek a od začátku všechny hrdiny k dispozici nemáte. Do Ovewatche už máme navíc přislíbeno vydávání nových hrdinů a map zdarma po vydání. Jednoduše se zdá, že teď už by slibně rozjetou novinku mohla zastavit jen rána bleskem do úložiště serverů. 24. května uvidíme, jak se Blizzard z minulých let poučil a třeba se časem dostane i na Mac verzi hry, od které teď museli vývojáři z technických důvodů upustit.

Nejnovější články