Odhalen nový Medal of Honor.
zdroj: tisková zpráva

Odhalen nový Medal of Honor.

2. 12. 2009 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

KOMENTÁŘ: jak se z EA stává nový Blizzard a kterak včerejší krok Barracka Obamy hraje do karet zasazení hry do Afghánistánu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva John Riccitiello netlachal naprázdno, když před akcionáři obhajoval jejich novou politiku, která klidně obětuje nemalé sumy na mnohaleté vypilování nějaké očekávané hry, než s ní vylezou ven. A značka Medal of Honor je právě tím klenotem, kterému se od nich této starostlivé péče dostalo - v době krize a vysoké finanční ztráty, kvůli níž tato firma nedávno musela odpískat desítky jiných napůl rozdělaných, často zajímavých projektů. S trochou nadsázky se z Electronic Arts pomalu stává nový Blizzard: jakkoli by samozřejmě strašně rádi vydávali co rok to pokračování Medal of Honor (viz NFS), nový díl jim zabral a stále ještě zabírá mnoho času.

S dnešním oznámením přišli až tehdy, když si byli jisti, že se vývoj ubírá správným směrem, že splňuje jimi nastavené vysoké kvalitativní standardy a že už nebude nutné další překopávání. Zvenčí to sice může vypadat, že se jen tupě inspirovali obrovským úspěchem Modern Warfare 2 a že také chtěli mít svou vojenskou střílečku ze současnosti (něco jako třeba Take 2 s nadějnými Spec Ops v Dubaji za písečné bouře), ale jak to trefně komentoval jeden ze zaměstnanců EA, hry se nedají dělat tak rychle jako blogy :)

Podle našich informací se na tomto novém Medal of Honor pracuje v pobočce EA LA nejméně od léta 2007, čili začalo se s pre-produkcí ještě předtím, než vůbec vyšel první díl Modern Warfare (a nikdo nemohl dopředu tušit, jak se mu zadaří). Po nečekaném zrušení sci-fi akce Tiberium ze světa Command & Conquer, z níž zde nepochybně některé prvky použijí, se většina střílečkového týmu EA LA věnovala právě vymazlování herních principů MoH, aby to nedopadlo jako s rozporuplným Airborne.

zdroj: Archiv


Medal of Honor VGA teaser

Krátké teaser video, předcházející plnohodnotnému traileru na VideoGame Awards 12. prosince, sice o hratelnosti neříká lautr nic, avšak ty hlavní změny v sérii vystihuje a to zatím bohatě stačí. Nové prostředí, kdy druhou světovou válku v tomto restartu série vystřídá současný Afghánistán, takže loňské šuškandy a spekulace nelhaly (jen tedy chybí ten podnázev Operation Anaconda, pouze Medal of Honor). Ale dle našich zdrojů nebude jediným dějištěm - bojovat se má po celém světě, i když Afghánistán bude převažovat a stojí na něm marketing.

Mottem nového Medal of Honor jsou totiž bojové operace jednotky, které jsou aktivní v mnoha různých oblastech světa. Novým hrdinou se stane člen té nejvíce elitní jednotky, jakou si vůbec dokážete představit, nazývané Tier 1 Operator. Američany je nasazován na nejriskantnější mise v horách Afghánistánu a nejen tam. Předlohou pro takového chlapíka s plnovousem na obalu (i v teaseru) prý měl být opravdový voják, který ve válce bojuje proti teroristické organizaci Al Kajda.

Tamní včerejší poslání třiceti tisíc dalších vojáků Barrackem Obamou mimochodem mohlo překazit dlouhodobé plány na shodou náhod právě dnešní ohlášení hry, protože se tím riskovalo, že se dostane do spojitosti s veřejností negativně přijímaným krokem. Na druhou stranu, možná lepší chvíle ani neexistuje, když se o Afghánistánu teď všude tolik mluví a hra se na tom krásně sveze, jako by snad skoro EA byli s americkým prezidentem domluveni na souběžném načasování :)

Multiplayerová část hry byla kompletně svěřena tvůrcům Battlefieldu ze švédského studia DICE, kteří jsou v tomto ohledu těmi nejpovolanějšími, koho EA momentálně mají na palubě. Termínem vydání je konec roku 2010, platformami PC, PS3 a X360 - více o celé sérii Medal of Honor v archivu.
zdroj: vlastní, GT, PR

jd

Nejnovější články