Nové poznatky o Star Trek Online
zdroj: tisková zpráva

Nové poznatky o Star Trek Online

16. 3. 2005 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Před několika málo dny jsme vás informovali o nově oznámené masivně multiplayerové hře Gods and Heroes: Rome Rising vývojářského týmu Perpetual Entertainment.

Už loni jste se na našich stránkách mohli dočíst, že toto studio zároveň pracuje ještě na jedné MMOG - Star Trek Online. Tato hra je založena na licenci zahrnující možnost využití jakéhokoliv obsahu z kterékoliv ze sérií slavného seriálu, od klasiky ze 60. let minulého století, po ty nejnovější série. Přestože o ní víme delší dobu než o G&H, dočkáme se jí později, ne dřív než začátkem roku 2007. Nicméně, redaktorům magazínu GameSpot se podařilo získat pár nových informací, které vám nyní rádi zprostředkujeme.

Star Trek Online se tedy bude odehrávat těsně po událostech z nejposlednějšího filmu s názvem Nemesis. Součástí jejího děje bude prý jakási událost, která silně ovlivní všechny hráče. O co půjde, pochopitelně odhaleno nebylo. V každém případě, hráči si v této hře budou muset prorazit cestu pěti stupni hodnostního žebříčku Federace. Pokaždé, co postoupíte, fyzicky zestárnete. Tvůrci totiž staví na myšlence, že s věkem rostou zkušenosti. Svou postavičku si budete moci vybrat ze sedmi různých ras tří typů. Samozřejmě nebudou chybět lidé ani vulkáni. Místo profese si budete určovat specializaci (řízení letu, věda, lékařství, technika, taktika a bezpečnost). Všechny postavičky budou vycvičeny v boji, takže ať už se uchýlíte kterýmkoliv směrem, vždy se budete umět o sebe postarat.

Většina hry je zaměřena na cestování vesmírem. Každá loď bude mít dvě základní části - kapitánský můstek a strojovnu. Tam hráč bude moci uplatňovat své schopnosti. Každý by měl získat místo přesně podle své specializace, případné mezery v posádce budou zaplněny NPC. V každé lodi bude rovněž místo, kde se mohou hráči mimo službu volně setkávat, komunikovat, hrát hry, apod. Mise mají být rozděleny do čtyř typů. Jeden takový typ vás požene do vesmírné bitvy s nepřátelskou lodí s tím, že se budtee snažit vyřadit její štíty a poškodit ji. Jiné mise se budou odehrávat na povrchu nejrůznějších planet, přičemž budou fungovat spíš jako kooperativní multiplyaerové first-person střílečky. Budou zde i tzv. "holodeck" mise, simulace různých PvP duelů a soupeření posádek. Ambiciózní hráči by měli mít možnost dostat se až na hodnost kapitána nějaké lodi, případně se probojovat až do admirálského křesla a rozhodovat o udělení misí. Něco takového však nebude jednoduché.

zdroj: GameSpot

korgull

Nejnovější články