Nohatý Ronaldinho a jiné srandičky ve FIFA Street 3
zdroj: tisková zpráva

Nohatý Ronaldinho a jiné srandičky ve FIFA Street 3

24. 10. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Stylizované hvězdy fotbalového nebe předvedou své triky nejen na plácku za domem.

První dva díly méně známého bratříčka FIFY od EA žádnou velkou díru do světa neudělaly. Ale co by to bylo za bohémský fotbálek z ulice, kdyby to po částečných neúspěších zabalil?
Hlavní devizou tento týden oznámeného titulu FIFA Street 3 bude bezespory způsob, jakým míchá dohromady hvězdy aktuálního fotbalového nebe a exotická undergroundová prostředí. Vývojáři slibují celkem 250 špičkových hráčích, které hodlají nasekat mezi nějakých 18 týmů. Všichni světoví borci přitom budou hodně stylizovaní při zpracováni originálním stylem „opačné karikatury“, což zaručuje, že svého bizarně rukatého/nohatého oblíbence bezpečně poznáte i při hodně vysokém zoomu. Základ umělé inteligence mimochodem pochází z next-gen verze FIFA 08.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

FIFA Street 3 nabídne čtyři základní typy hráčů – trickery (Ronaldinho), řezníky (Řepka? :), špílmachry (Rosický: jen příklad) a zakončovatele (Niistelroij). Prim budou hrát nejrůznější parádičky a souboje jeden proti jednomu, kterým se na plácku 30x20 metrů vyhnete jen stěží. Dále tvůrci holdají hry přinést odlehčené (zjednodušené) ovládání a velkou hromadu snáze proveditelných speciálních pohybů/frajeřinek (Ronaldinhovy nebo Maradonovy finty, ťukes o zeď či jiný aktuálně dostupný materiál...). To vše štědře honorované bodovacím systémem, jehož lze na určitý časový úsek (opět prodloužitelný tvorbou dalších triků) bonusově využít. Ve hře nebudou žádné klouzavé fauly, což vychází z pravidel FIFA.

zdroj: Archiv


FIFA Street 3 teaser video

Co z obrázků vypadá výborně už teď, jsou jednotlivá hřiště, která se dají označit za rozmanitá a stylová. Ať už se jedná o pravý brazilský slum (na kterém mimochodem vyrostl nejeden Pelé), neonové střechy mrakodrapů zhýralého východoasijského světa, improvizované trávníčky uprostřed Londýna nebo klasické evropské asfaltové plácky. Tato místa se zpravidla mají lišit nejen unikátní atmosférou (všude bude hrát s danou lokací spjatá doprovodná hudba), ale i lehce odlišným fotbálkem (příklad: když po levé straně místo obří klece či tlusté zdi počmárané graffiti hučí Temže nebo šumí Atlantik, nemůžete o mantinel provádět žádné velké psí kusy).

FIFA Street 3 vyjde na jaře 2008 jen pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Online podpora samozřejmě nebude absentovat.
zdroj: GameSpot

jester

Nejnovější články