Na třetí pokus vyjde Resident Evil Zero i pro PC a video naznačuje, co hráče čeká
zdroj: tisková zpráva

Na třetí pokus vyjde Resident Evil Zero i pro PC a video naznačuje, co hráče čeká

10. 6. 2015 14:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Obrázek o nedávno oznámeném remasteru Resident Evil Zero si můžete po várce prvních informací doplnit prostřednictvím záběrů ze hry, které se věnují hlavně zápletce. RESI Zero je jinak chronologicky první díl série, který vyšel v roce 2002 exkluzivně na GameCube, aby se pak v lehce upravené verzi podíval na Nintendo Wii v roce 2009.

Na začátku roku 2016 si prvního/nultého Residenta zahrajeme na PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One a Xboxu360. Fanoušci originálu se mohou těšit na grafiku v rozlišení 1080p, které ale nabídnou jen verze pro PC, PS4 a Xbox One. S rozlišením verzí pro X360 a PS3 se vývojáři zatím nepochlubili.

Vedle úprav grafiky dojde také na kompletní remaster zvuku do prostorového 5.1 formátu. Navíc si můžete užít hru buď v původním formátu obrazu 4:3, nebo si jej přepnout na dnešní 16:9 a využít při hraní celý širokoúhlý monitor. V podobném duchu se nesou též úpravy ovládání. Buď můžete hru ovládat jako v původní verzi, nebo se přepnout na moderní styl, kdy se postava pohybuje stejným směrem i při změně úhlu pohledu.

zdroj: Archiv

Vedle traileru vydal Capcom i první sadu obrázků, na které se můžete podívat v galerii, zatímco za tímto odkazem najdete výčet hlavních vlastností remasteru.

Jestli bude remaster Resident Evil Zero podobně úspěšný jako nová verze Resident Evil 1, čeká nás jistě další vlna podobných her. Pro Capcom jde totiž o relativně jistý zdroj příjmů, který je mnohem méně riskantní, než investice desítek milionů dolarů do fungl nové hry.

Nejnovější články