Na startovní čáře GRID
zdroj: tisková zpráva

Na startovní čáře GRID

21. 4. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Příběh začínajícího jezdce - jak co nejrychleji za lepším životem při kariéře profi závodníka.

Kolem blížících se závodů Grid se poslední dobou stále něco děje, ať už jsou to balíky nových obrázků, videí z hraní či srovnání grafiky. Tentokrát však můžeme zprostředkovat dojmy z verze obsahující sedmičku aut a několik tratí, jakou Codemasters předvádějí vybraným novinářům ve svých studiích. A to od samotného začátku.

Máte-li to štěstí, že se jmenujete David, Adam nebo nebo Michael a vaše křestní jméno se nachází na seznamu ve hře, budou vám mechanici ve stáji od samého začátku tykat a oslovovat vás přímo během jízdy, takže se hned budete cítit jako doma. To bude v Grid potřeba: nejen, že chvíli bude trvat si navyknout novému ovládacímu schématu (nepodobnému tomu z Forza Motorsport 2 nebo PGR4), ale jako v životě budou i zde vaše začátky pořádně těžké. Ostatně, stáj není to pravé slovo: ve skutečnosti začnete v malinké garáži, kde vás po zajetí mizerných prvních časů strašlivě seřvou a oznámí, že jste zcela bez talentu a bez šance kdykoliv uspět. Kdo se nenechá odradit, toho čeká pomalá a těžká cesta na vrchol.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Prvním krokem bude kývnout nabídce některého z týmu nižší soutěže, abyste jim šli propagovat vozy na závodní trať. Pokud si zvolíte Lumenition, dostanete průměrné Pagani Zonda a roční plat 52 tisíc euro s případným bonusem dalších 30 tisíc v případě, že v celkovém žebříčku skončíte před konkurenčními Ravenwood. Vaším cílem v Grid však nebude nasyslit peníze a ve volném čase si stavět luxusní sídlo (to možná přijde v pokračování), nýbrž si závoděním zvýšit reputaci a získat pozornost špičkových týmů.

Jedním způsobem bude třeba volit před každým závodem vyšší obtížnost: jedna hvězdička pro nováčky aneb jízda na jistotu, nebo zkusit štěstí s pěti hvězdičkami (tzn. špičkovou a téměř nechybující konkurencí) a v případě úspěchu si vydobýt desetinásobnou reputaci? Podobné rozhodování vás čeká před nastavením "profi": kdo jej vypne, bude považován za opravdového frajera a lepší nabídky se mu budou jen hrnout, ale už nebude moci třeba restartovat závod v případě, že se vybourá.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Po grafické stránce lze k Grid mít jen těžko výhrady, zvlášť když je každý závod doslova přecpaný světelnými efekty a zabalený v saturovaných barvách, které mu dodávají na vizuální přitažlivosti. Stejně tak rychle propadnete kouzlu replaye, kde si ve zpomaleném záběru pořádně prohlédnete všechny bouračky, to vše za plynulého střídání kamer bez nutnosti přehrávání zastavit.

Grid je hotov zhruba ze čtyř pětin a téměř najisto stihne termín 3. června pro PC, X360 i PS3 - více v předchozích článcích.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články