MMOFPS The Agency se představuje
zdroj: tisková zpráva

MMOFPS The Agency se představuje

9. 6. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Multiplayerová first-person střílečka s prvky špionáže, která se bude odehrávat ve vyhrazených světech i v Praze.

Včera jsme jednou MMO skončili, dnes pro změnu jinou začneme. Jmenuje se The Agency, vzniká v dílnách Sony Online Entertainment a žánrově se řadí k first-person střílečkám s prvky a tématikou špionáže. Co se týče termínu spuštění, o tom ještě řeč nebyla, ale dá se celkem jistě předpokládat, že letos to nejspíš nebude. Co se však ví, je to, že si toto dílo budou moci užívat nejen PCéčkáři, ale také majitelé konzolí PS3, přičemž existuje reálná možnost vzájemného propojení obou platforem. Podrobnosti o náplni hry zjistili přímo v Seattlu, kde studio sídlí, redaktoři IGN.
Na začátku hry si prý budete moci vybrat příslušnost k některé ze dvou frakcí - Unite, což je v podstatě banda s tradiční bondovskou výbavou; a Paragon, organizace drsňáckého typu. Ať už si vyberete náruč kterékoliv z těchto dvou rodin, posláním obou skupin je vést vás zpočátku za ručičku, nechat vás vybudovat si nějakou pozici, abyste si následně mohli založit vlastní partičku. Většina misí se bude odehrávat ve "vyhrazených světech", což jsou místa, resp. je to taková jedinečná verze herního světa, kde se můžete vyskytovat pouze vy a vaše skupina.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Úspěch v misích bude znamenat body pro postup v žebříčku hodností a ten zase přístup k novými misím a samozřejmě i lepšímu vybavení a dalším věcem. Kromě peněz, nových schopností a různých předmětů můžete získat také NPC, které pro vás mohou vyrobit například modifikované zbraně, speciálně upravit a vyzbrojit vozidla, apod. Ač to teď třeba vypadá, že si budete hrát pouze na svém písečku, není tomu tak. Právě zmíněné NPC vás totiž donutí komunikovat s dalšími skupinami, protože k výrobě leckterých vymožeností budou potřebovat věci, kterými disponují zase pouze jiní. Nehledě na to, že když sami nebudete mít žádného takového koumáka po ruce, můžete dojednat jeho zapůjčení. Jak už bylo naznačeno, cílem bude stát se dost mocným a zkušeným na to, abyste mohli založit vlastní organizaci, která ovládne svět. Jak přesně má pak fungovat porovnávání sil, tvůrci ještě nespecifikovali, ale dozajista to bude nějaká forma PvP.

Jinak vedle oněch "vyhrazených světů" budou ve hře také místa veřejná, kde se hráči budou moci setkávat, komunikovat, týmovat či zabývat různými mini-hrami. Budou to přímo města a zajímavé je, že v souvislosti s tímto tvůrci zmínili jako příklad zrovna naši Prahu. V The Agency má jinak fungovat dynamický systém tříd postaviček, v jehož rámci bude vaše role určena vaší uniformou, kterých zde mají být tři typy. Jedna vás vybaví pro útočné manévry, druhá pro podpůrné akce jako léčení nebo hackerství, zatímco třetí zahrnuje specializované vybavení pro špionáž. Hráč se prý bude moci mezi těmito třemi třídami libovolně přepínat. Momentálně je počet členů skupiny omezen na čtyři, některé vyhrazené světy by však měly pojmout i více než jednu partu. Update 11.6. - první obrázky.
zdroj: IGN

korgull

Nejnovější články