Mezi nacisty v městečku Schwarzenberg
zdroj: tisková zpráva

Mezi nacisty v městečku Schwarzenberg

18. 2. 2003 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V roce 1945, když Třetí říše zažívala kolaps a Evropa se zmítala v chaosu, osvobozovaly armády spojenců jedno nacisty okupované území za druhým.

Během poslední bitvy Spojenců s Němci obdržela americká armáda pod vedením generála Pattona záhadný rozkaz neobsazovat takové jedno malé, skoro zapomenuté místo v krušnohorských dolinách. To místo se jmenuje Schwarzenberg a obklopeno silami americké i rudé armády, se stalo dočasně nedostupnou a neprodyšně uzavřenou oblastí. Nad tímto městem se vznáší duch pomatených povídaček a pověstí o jakési nacistické pevnosti obsahující vše možné od nakradených pokladů, po různé tajné zbraně, apod. Vy, jako mladý atomový fyzik, avšak vycvičený v boji, se tam půjdete v akčně-špionážní hře Schwarzenberg (Radon Labs) podívat a zjistit, o co zde vlastně jde. Odhalit tu šokující pravdu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Hra Schwarzenberg je navržena z third-person perspektivy, tudíž svému hrdinovi při všem tom lezení, plazení, běhání, skákání, střílení a dalších podobných akcích budete stále téměř dýchat na záda. Městečko, které se stane středem vaší pozornosti, bude obydleno ne příliš početnou skupinou domorodců, nacistů a německých vojáků. Hra bude vybavena četnými dialogy s různými postavami a těšit se můžete rovněž na spoustu zajímavých filmečků dokreslujících její dramatický děj. Jak jsme se již v jedné z dřívějších zpráv zmiňovali, příběh je inspirován skutečnými historickými událostmi, neboť tvůrci titulu pocházejí právě z popisované oblasti, kde prožili své dětství a slyšeli mnoho zkazek od svých rodičů i prarodičů. Přesto ale našli vývojáři ve svém projektu místo (i když jen velmi malé) také pro prvky sci-fi nebo fantasy. Podle nich prý realitu tajemného místa Schwarzenberg není potřeba nijak "vylepšovat".

Většina levelů hry se odehrává v tomto malém městě, v jeho vnitřních prostorách (sklepeních, půdách, místnostech domů, malých obchodech, apod.), také ale v zahradách, na střechách nebo v ulicích, dolech, hlubokých lesích, roklích, středověkých pevnostech a bunkrech. Všechny tyto lokace budou údajně realistická, o čemž se můžete přesvědčit, když si do té oblasti uděláte někdy výlet. I když zde proto nebudete potřebovat řídit žádná vozidla, vyskytnou se i chvíle, kdy budete moci nebo muset naskočit na jedoucí náklaďák, vlak nebo tank ve snaze je zastavit. Nepůjde o žádnou střílečku, kde byste prostě vše vyřešili jen tím, že odpravíte každého, koho potkáte. Tvůrci mají snahu svou hru vyrobit tak, abyste museli konfrontovat situace a takticky plánovat svůj další postup, popř. objevovat nějaká alternativní řešení. To vše zejména proto, že budete obklopeni nejen početní, ale také silovou převahou dobře trénovaných vojáků.

Mnoho objektů ve hře budete moci použít nebo s nimi jinak manipulovat. Nepůjde ale pouze o zbraně, stejně tak si budete moci vzít např. lopatu, krabici, batoh, svítilnu, apod. Zničit by měly jít např. také okna, lampy, ad. Schwarzenberg je připravován pro PC a Xbox, přičemž jediný rozdíl mezi oběma verzemi bude v jejich ovládání. Datum vydání nebylo zatím nijak přesně stanoveno. Radon Labs se nechali slyšet, že to bude, až to bude ;)

zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články