Krvavé diamanty v multiplayeru Far Cry 2
zdroj: tisková zpráva

Krvavé diamanty v multiplayeru Far Cry 2

5. 10. 2008 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Oproti singlu více využije vozidel a smíchá tradiční síťové módy s motory občanské války. + MP OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Zatímco v sólo kampani Far Cry 2 budou krvavé diamanty představovat důvod a finanční motor občanské války, v síťové hře jimi budete odměňováni, což se promítne do zvýšeného ranku a zbraňové výbavy. Samotná hra nabídne jen čtyři módy, z nichž vedle klasického DM/TDM zaujme třeba právě Capture the Diamond.

Svým způsobem půjde jen o variaci na klasické CTF: abyste vyhráli, budete se muset propracovat do nepřátelské základny, ukradnout z jejího středu kufřík nacpaný diamanty a donést ho zpět. Jakmile jej však zvednete, začne z předmětu stoupat sytý zelený nebo červený kouř, díky němuž vás protivník i vaši spolubojovníci na mapě snadno najdou. Co s tím? Schovejte kufr do křoví, počkejte si, až se kolem něj nepřátelé shluknou, a pak je z dálky a s přehledem odpráskněte..

Čtvrtý mód Uprising bude alternatovat klasické VIP a zabírání kontrolních bodů ve stylu Battlefieldu. Na každé mapě budou taková stanoviště tři, přičemž zabrat je dovedou jen kapitáni obou týmů. Jakmile se to jedné ze skupin podaří, jejím cílem se stane vražda nepřátelského kapitána; teprve tím zápas skončí. Netřeba jistě zmiňovat, že vaši oponenti se budou v mezidobí snažit kontrolní body dobýt zpátky, takže nepůjde o nic snadného..

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
sada obrázků ze síťové hry

Autoři dále hodlají veškerý vývoj hráčů a sbírání ranků/odemykání zbraní uzavřít v rámci jednoho klání, tzn. s každým zápasem začnete znovu od nuly. Pokud vás protivník sestřelí, budete se následujících dvacet vteřin pohybovat na hranici života a smrti, z níž vás bude případně moci zachránit spoluhráč a přivést vás zpět k životu. Respawny pak budou probíhat v pravidelných vlnách po dvaceti vteřinách, tzn. poakždé se všichni zabití znovu objeví na mapě ve stejnou chvíli.

Opominuta nebudou ani vozidla, byť jejich využití se bude lišit mapu od mapy. V té pouštní například naleznete jen buginu pro jednoho, kdežto jindy se vysoko v horách chopíte rogala a snadno se na něm snesete přímo doprostřed protivníkovy základny (třeba pro ten diamantový kufřík). Užitečné jistě budou i džípy pro dva, s nimiž půjde podnikat rychlé nájezdy na nepřátelskou bázi i v nich vzápětí kufříky zase rychle a bezpečně odvážet.

Far Cry 2 vyjde 24. října pro PC, Xbox360 a PS3, více infa v dojmech z E3 a našem obsáhlém zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Předvedení zbraňového arzenálu Far Cry 2  [22.9.2008 20:20 - levis]
PC Gamer už zrecenzoval Far Cry 2  [21.9.2008 19:19 - levis]
Far Cry 2 dnem i nocí  [18.9.2008 11:11 - levis]
zdroj: Gamespot

Nejnovější články