Kooperativní hra v No One Lives Forever 2
zdroj: tisková zpráva

Kooperativní hra v No One Lives Forever 2

25. 8. 2002 0:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Redaktoři GameSpy se tento týden vypravili do amerického Seattlu nejen kvůli tomu, aby tam s vývojáři z Monolithu dohodli exkluzivitu teaser dema špionážní hry No One Lives Forever 2, ale také z důvodu zjištění podrobností o formě multiplayeru.

Výsledkem jejich snažení je zajímavé preview, po jehož přečtení zaplesá radostí srdce nejednoho nostalgika, který i dnes vzpomíná na společné procházení singleplayerovými levely Dooma nebo Duke Nukema 3D ve více hráčích po síti. Ano, čtete dobře, v NOLF 2 bude narozdíl od všech současných first-person akcí obsažena možnost kooperativní hry v několika lidech.

A jak toho designéři z Monolithu dosáhli, když všichni ostatní vývojáři třeba SoF II nebo Duke Nukem Forever skálopevně tvrdili, že něco takového není hlavně kvůli přednastaveným skriptovaným sekvencím možné? Vysvětlení je snadné - tvůrci NOLF 2 si dali tu práci a vybrali z asi čtyřicítky levelů pro singleplayer čtrnáct nejvhodnějších map, které kompletně předělali, aby vyhovovaly pro hraní více hráčů současně. Znamená to tedy trochu jiné cíle misí, více tužších nepřátel a další nezbytné úpravy, které by podle jejich slov měly dále rozvést základní příběh na pozadí. Pokud tedy dohrajete normální singleplayer až do konce, nastane ta vhodná chvilka pro sesíťování několika počítačů a nastoupení do dalšího boje už společnými silami (viz nové obrázky).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Úvodní mise pro kooperativní klání No One Lives Forever 2 budou umístěné do reálií Indie nebo Japonska a zúčastnit se jich mohou 2-4 hráči současně. Jakmile některý z nich v boji padne, má dvě možnosti, jak se do síťové hry vrátit. Buďto vyčká půl minuty a objeví se na začátku levelu, což v sobě pochopitelně skrývá tu nevýhodu, že přijdete o svůj dosavadní arzenál i pozici. Druhá možná cesta pro respawn je o něco příznivější - když bude poblíž místa vašeho úmrtí nějaký spoluhráč, může vás okamžitě oživit a vy tak pokračovat ve hře. V tomto případě si ale musíte dávat v následujících přestřelkách zvýšený pozor, neboť budete mít pouze omezeně života a štítu (zbraně si pak seberete ze zabitých nepřátel).

Sám jsem velmi zvědav, jestli bude výše nastíněný multiplayer hratelný, neboť to vyžaduje opravdu kvalitní design levelů a umělou inteligenci nepřátel, jejichž zabití si samozřejmě vyžádá více zásahů než v singleplayeru, aby se z takového společného procházení hrou nestala pouhá fraška. Uvidíme v říjnu tohoto roku, kdy má NOLF 2 v plné verzi vyjít.

Update 10:30 - řada lidí si v diskusi stěžuje, že jim v teaser demu vůbec nefungují zvuky. Podle readme to je způsobeno starými ovladači pro zvukovou kartu, například pro u nás rozšířený Sound Blaster Live! stačí zabrousit na web Creative a stáhnout si tam poslední drivery řady 5.xx podle vašeho operačního systému.
zdroj: GameSpy

jd

Nejnovější články