Herní změny v kontroverzním Manhunt 2
zdroj: tisková zpráva

Herní změny v kontroverzním Manhunt 2

14. 9. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sice došlo k zásadním úpravám, nicméně stále půjde o hodně drsné představení nemající mezi hrami konkurenci. + ÚVODNÍCH 10 MINUT NA VIDEU!

Hodně kontroverzní počin od Rockstarů - Manhunt 2 - se po svém "předělání" a zbavení se nevyhovujícího herního obsahu pomalu blíží na trh, kde již měla pár měsíců přebývat. Dočkají se majitelé konzolí PS2, Wii a PSP, přičemž mezi verzemi mají být jen minoritní rozdíly, jako kupř. ve výčtu zbraní, nebo v případě Wii inkarnace trochu jiném způsobu ovládání, v němž pohyby wiimotem kopírujete vámi prováděné aktivity, s jejichž pomocí se ve hře snažíte prvotně utéci z blázince plného nepřátelsky naladěných elementů.

Nadějete se přitom řady neskutečných scén, jako je useknutí hlavy protivníkovi, kterou poté nastavíte do kukátka u dveří, aby vás jeho kolega pustil dovnitř, kde s ním přirozeně provedete nějaký jiný nepěkný kousek. Vedle pravidelné likvidace různých lidí, co se vám postaví do cesty, je pamatováno i na stealth vyžití a pak také momenty, kdy můžete být svědky boje dalších postav mezi sebou. Čemuž se může stát i v nehratelné scéně, jako je ta, kdy maskovaný zabiják pomocí motorové pily provede řez do břicha bezmocně ležící oběti a podobné "lahůdky". Nějak mi není moc jasné, kde že se cestou vytratil onen neprodejný rating AO (Adults Only, jen pro dospělé) a byl nahrazen pro vydavatele akceptovatelným M (Mature).

zdroj: Archiv


Manhunt 2 úvodních 10 minut hraní (jinde nenajdete)

Jestli to není proto, že některé obzvlášť šťavnaté "vychytávky" už tu nejsou k vidění? Příkladem za všechny budiž možnost pomocí kleští, hmm, vykleštit vašeho soka. Navzdory uvedenému tu zůstala spousta dalších způsobů, jak oživit tělo nepřítele nějakým tím předmětem ve vašem držení, jako je třebas injekční stříkačka. Klíčová změna tak přichází v nahlížení způsobu okamžité anihilace vašich nepřátel, ke kterým se ze zálohy přibližujete a v minulosti jste mohli vybírat z několika odlišných způsobů, jak moc brutálně je pošlete do polygonů zapomnění. Uvedený akt je nyní prezentován skrze extrémně rozmazaný obraz podpořený černou barvou, takže z toho moc neuvidíte. To kupříkladu IGN hodnotí negativně z toho důvodu, že opravdu vůbec netušíte, co se vlastně děje.

Manhunt 2 bude tedy stále ono neuvěřitelně krvavé third-person dobrodružství (s neovladatelnou kamerou) plné nekompromisního zabíjení, proložené zajímavým příběhem, který v Americe budou moci ochutnat 31.října. Takže na listopad či prosinec lze očekávat PAL verzi. Ani bych se nedivil, kdyby se po nějaké době Manhunt 2 předělával ještě na Xbox 360. Čemu se naopak moc divím je Wii inkarnace, poněvadž mi pořád nejde do hlavy, kdo to na zmíněné platformě bude vlastně hrát…
zdroj: IGN, GameSpy, Game1

mart

Nejnovější články