Druhá beta Elite: Dangerous přináší tunu důležitých novinek a úprav
zdroj: tisková zpráva

Druhá beta Elite: Dangerous přináší tunu důležitých novinek a úprav

3. 10. 2014 18:55 | Preview | autor: Adam Homola |

Nebude to trvat dlouho a dočkáme se malé-velké renesance vesmírných "simulátorů". Backeři, co na vývoj Star Citizen nebo Elite: Dangerous přispěli adekvátní peníz už samozřejmě brázdí všelijaké galaxie několik měsíců a pro ně především je určena dnešní zpráva. Stejně jako pro všechny potenciální piloty, kteří se už nemohou dočkat vydání a třeba by do rozjeté bety rádi naskočili hned. Vývojáři ze studia Frontier Developments totiž vydali druhou betu a rovnou oznámili i termín vydání bety třetí!

Nejdříve ale aktuální druhá beta. Pokud Elite: Dangerous hrajete, můžete po updatu klienta zažít všechny novinky na vlastní kůži. A že jich je - od lodí, přes Outposty, až po celkově větší galaxii. Z nových lodí můžeme jmenovat Lakon Asp Explorer, se kterou lze prozkoumávat galaxii o rozloze 570 hvězdných systémů, rozkládajících se na 381 033 kubických světelných let. Těžko představitelné numero, ale zapálení hráči Elite jistě přifouknutí vesmíru poznají na vlastní kůži.

Když už nové systémy a kouty galaxie prošmejdíte, máte možnost sesbíraná data prodat jiným hráčům. S tím se pojí i detailnější mapy všech systémů, na kterých můžete vidět i novinku ve formě Outpostů. Jde o malé stanice umístěné spíše ve vzdálených hvězdných systémech, které hraní Elite: Dangerous jistě oživí.

Elite: Dangerous zdroj: tisková zpráva

Utahaným korzárům poslouží nový hvězdný přístav Ocellus a lidumilům mezi piráty zase novota Cargo Hatch Limpet, která zajistí, že nebohá kořist váš nájezd přežije. Pro všechny jsou pak vítanou zprávou další stupně upgradů pro následující moduly: Life Support, Engine, Hyperdrive, Power Distributor, Sensor, Shield Generator a Cargo Rack - to pro všechny stávající lodě.

Všechna vesmírná plavidla by též měla nově mnohem lépe zobrazovat model opotřebení a poškození lodi, a když už se s někým budete kočkovat, hned uvidíte jak na tom jste i skrze nový systém progrese a bojových ranků. Začínáte na stupnici Harmless (neškodný) a ti nejlepší z vás se mohou časem vypracovat až na stupeň Elite.

Elite: Dangerous zdroj: tisková zpráva

Systém progrese a reputací pro všechny systémy a frakce není navíc jen na parádu - má přímý vliv na ceny věcí v rámci herního světa a na přístup ostatních. A jestliže jste na Elite: Dangerous přispěli částkou, která do hry dostane vaše jméno, měli byste se už v aktuální betě v databázi NPC jmen najít. Vývojáři do hry přidali také několik nových typů prstenců (kamenný, ledový, metalický), novou hudbu a volitelné simulátorové tutoriály či předletové kontroly.

Movitější z nás, kteří si mohou dovolit pořádně výkonné železo s několika našlapanými grafickými kartami v SLI nebo Crossfire, si teď mohou hru užít v plnohodnotném 4K - pokud jim při tom neshoří celá sestava. Zní to lákavě? Tak šup na oficiální web, přes který si můžete zakoupit plnou hru včetně přístupu do bety.

Elite: Dangerous zdroj: tisková zpráva

Vydání třetí bety se plánuje na 28. října, přičemž tvůrci si nechávají novinky pro sebe. No a plná verze Elite: Dangerous by se měla dostavit snad ještě ve čtvrtém kvartále tohoto roku. Nezapomeňte se kouknout taky do galerie, ve které najdete 31 nových obrázků - jeden je hezčí než druhý.

Nejnovější články