Detaily o Godfather II
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Godfather II

7. 8. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pokračování gangstersky bude zasazeno do třech měst a inspiruje se hned několika žánry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na pulty obchodů dnes zamířil anglický Xbox World 360 magazín, který se může jako první pochlubit odhalením mafiánky The Godfather II, tedy nepočítáme-li pár vět ze setkání šéfa EA s investory. Autor článku hru označuje jako mix Scarface a Total War, přičemž prý znatelně méně kopíruje sérii GTA a naopak integruje různé prvky z žánrů RPG, RTS a stolních her.

Tentokrát se podíváte do trojice měst někdy začátkem 60. let, konkrétně do Miami, Havany a New Yorku. Ačkoliv hra se bude stále točit okolo vydírání místních bossů a obstarávání hladkého chodu gangsterského podniku, kdykoliv bude možné přepnout do tzv. Don's View a soustředit se na distribuci zdrojů, zjistit informace o konkurenčních rodinách nebo plánovat další akce. Tím se bezpochyby myslí právě Riccitiellem zmiňovaný pohled shora jako v RTS.

Autoři slibují šestici tříd, z nichž si vyberete svoji postavu: rváče, demoličního experta, žháře, medika, zloděje či inženýra. Ke každé se bude vázat nějaký příběh včetně některých charakteristických zvláštností, jako třeba rváčova závislost na alkoholu, kvůli níž bude při střetech v barech kolem sebe metat flašky..

Co se týče inspirace stolními hrami, Godfather II obsáhne např. systém odměn, kdy po přepadení některého z podniků znepřátelených rodin získáte větší podíl z jejich zisků. Při razii v ropné refinerii zase dostanete neprůstřelné vesty, nebo obrněný vůz. Ohledně vozidel článek zmiňuje také úplnou absencí lodí a helikoptér. Čím se naopak hra nechá inspirovat GTA IV bude zcela volný systém zaměřovaní.

Z dalších úkolů padla zmínka o sabotážích, kdy např. někomu překazíte hostinu nebo na protivníka nalíčíte falešné důkazy, kvůli nimž ho policie na čas pošle do vězení - odměnou za tento druh úkolů mají být jakési žhavé karty, nejspíš něco na způsob instantních bonusů. O síťové složce zatím vývojáři mlčí, již dříve se však nechali slyšet, že i zde si zřejmě nápady vypůjčí od konkurenčního Rockstaru.

Godfather II vyjde začátkem příštího roku nejspíš pro Xbox360 a PS3, byť některá zahraniční média jej uvádí i pro PC a Wii - více v posledním článku.

zdroj: IGN, PCGH & GT

levis

Nejnovější články