Dark Sector směsí Gears of War s Resident Evil
zdroj: tisková zpráva

Dark Sector směsí Gears of War s Resident Evil

27. 6. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Chystaná FPS Dark Sector sice vypadá po čertech dobře (Unreal Engine 3), jedna věc jí ale stále chybí: fiktivní východní město Lasria, kde se příběh odehrává, je z půlky prázdné a rozmístění nepřátel proto dle dojmů IGN působí uměle.

Přesto má být umělá inteligence protivníků na vysoké úrovni, takže pokud se střetnete se skupinou vojáků, třeba se rozdělí a jedna se vás pokusí zaměstnat palbou, zatímco druhá se nenápadně přemístí a spustí střelbu ze strany. Kulky vás budou pronásledovat i z oken, kde tu a tam objevíte zakempované odstřelovače. Ostatně ani nebude snadné se zbavit hord původních obyvatel města, virem zmutovaných v zombie, čímž se hra podobá známé sérii Resident Evil.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Filmové vypravování příběhu, ovládání, styl grafiky, kamera snímající dění pes rameno hrdiny i sprintování, při kterém se obraz třese ve stylu “shakycam”, byly všechno přednosti již veleúspěšného Gears of War. Díky nim se Dark Sector lehce ovládá a jediné, na co si budete muset zvyknout, je rychlejší a trochu volnější zaměřování. O univerzální zbrani Glaive jsme psali již minule, zbývá dodat, že tato mutace hráčovy ruky bude fungovat i jako baterka. V mnoha případech si ale vážnost situace vyžádá použití jiné výzbroje, mezi níž budou figurovat brokovnice, samopaly, pistole a sniperka. Dark Sector vyjde v lednu 2008 pouze pro konzole.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články