Criterion NEdělají na remaku NFS: Underground
zdroj: tisková zpráva

Criterion NEdělají na remaku NFS: Underground

15. 4. 2013 11:17 | Preview | autor: Adam Homola |

Update (15. 4., 11:08) – Nic nebude. Rychle a jasně se ke spekulacím vyjádřil Alex Ward z Criterion Games na Twitteru. „Naprostý fake. Remaky a rebooty? Už jsme jinde. Můžu jen dodat. Sequely? Remaky? Rebooty? To už jsme zkusili“. Podle tohoto vyjádření tedy asi Criterion pracuje na něčem novém. Je zjevné, že rebooty a remaky se alespoň části týmu pořádně zajedly.


Původní zpráva (12.4.) - Už je to skoro deset let, co vyšel Need for Speed Underground. Odvážný krok stranou, který oblíbenou sérii posunul do nočního prostředí a tuningové scény. Risk se vyplatil a ze hry se stal jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších dílů celé série. Svůj podíl na tom měl i skvělý soundtrack a možná i popularita filmové série Rychle a Zběsile, která ve stejném roce přišla s druhým dílem. Za rok vyšel taky povedený Underground 2, už s otevřeným světem a dalšími vylepšeními, ale (alespoň pro mě osobně) to silné kouzlo jedničky už neměl. Prvního Undergroundu bychom se mohli podle čerstvých spekulací dočkat letos znova, v remaku od tvůrců Burnoutu.

Od Criterion Games by chtěl každý nový Burnout, ideálně pokračování Burnout Paradise. Toho se ale dočkáme asi až na nové generaci konzolí, protože Criterion se stal pod vedením EA hlavním tahounem série Need for Speed. V roce 2010 vydali povedený Hot Pursuit a loni v říjnu Most Wanted. Už nějakou dobu se ví, že se v Criterionu pracuje na nějaké nové závodní hře, ale zatím nebylo jasné, jestli to bude další Need for Speed, Burnout nebo něco úplně jiného.

Teď se webu EGM NOW ozval anonymní zdroj s informací, že tvůrci série Burnout prý skutečně pracují na novém Need for Speed, což má být remake Undergroundu z roku 2003. Nemělo by jít ale jen o klasický HD remake, jako spíš o novou hru, která bude jen z původního Undergroundu vycházet. Zdroj také poslal logo hry, které má být prý na krabici. Hra by se měla odehrávat ve značně přepracovaném městě Bayview, které má vycházet z původního Bayview z jedničky, nikoliv z jeho rozšířené verze z druhého dílu.

Všechno to může být samozřejmě fikaný podvrh, ale faktem je, že Criterion na sebe vývoj nové závodní hry práskli a zatím v podstatě jen rebootovali staré NFS a své “vlastní” fungl nové neudělali. Původní Hot Pursuit byla totiž trojka v roce 1998 a původní Most Wanted z roku 2005 bylo první NFS hrou na současné generaci konzolí. EGM NOW kontaktovali EA, ale ta hru samozřejmě nepotvrdila a řekla jen klasické “Spekulace a fámy nekomentujeme.” Nepravděpodobně to ale vůbec nezní a skoro bychom s tím mohli počítat. Na oficiální potvrzení EA si ale budeme muset ještě počkat.

Nejnovější články