Blizzard DotA zdarma? I kdyby ne, trailer pobaví
zdroj: tisková zpráva

Blizzard DotA zdarma? I kdyby ne, trailer pobaví

22. 10. 2011 2:14 | Preview | autor: Petr Poláček |

DotA 2 od Valve už svá tajemství vyjevila letos během Gamescomu, na tahu byl tedy Blizzad se svojí verzí – verzí od lidí, kteří vznik této herní varianty umožnili, a dlouhá léta ji podporovali, když to byla ještě prachobyčejná modifikace. Blizzard DotA sází dle traileru a BlizzCon dema zcela evidentně na specifický humor. Navíc bude výjimečná tím, že v ní své bojové schopnosti naplno rozvine minimálně 12 známých hrdinů z Diabla, World of Warcraft a StarCraft her. Witchdoctorem to začíná, pokračuje přes Thralla, Tassadara, Uthera a končí to třeba Arthasem nebo Novou.

Blizzard DotA prý bude k dispozici zdarma v rámci StarCraft II Starter Packu, ale raději počkejte na oficiální oznámení. Jisté je, že mapa předvedená v traileru (po rozkliku) proti sobě postavila modrého a červeného bosáka, přičemž ani jeden z nich si to holt sám nevybojuje a žebříček výsledky nezaplní. Rekrutují tedy výše zmíněné hrdiny a rozdělí je do čtyř skupiny s jiným zaměřením.

zdroj: Archiv

Arthas, Muradim a Butcher zastupují třídy klasických tanků, kteří mají pojmout co nejvíce poškození a způsobit pořádnou škodu ve skupinových bitkách. DPS jednotky ( Kerrigan, Zeratul a Nova) slouží k tomu, aby zaútočily rychle a zákeřně a zase zmizely. Mimochodem, DPS znamená „damage per second“, kdyby někdo nevěděl, což znamená množství napáchané škody za sekundu - opravdu velké škody.

Podpůrné jednotky (Uther, Tassadar a Thrall) umí léčit přátele a hromadně (ale jen dočasně) ničit nepřátele. Když na chvilenku zkoprní, ničemu to přeci neuškodí?! Pak už zbývají pouze jednotky určené k ničení nepřátelských věží a budov (Witchdoctor a nová zergská jednotka). Dělají to zdálky, a když je potřeba, umí podpořit kamarády krycí palbou.

Betatest Blizzard DotA začne v průběhu nadcházejících měsíců, termín vydání a další detaily tvůrci z Blizzardu bohužel neoznámili, jak je jejich zvykem.

 

Nejnovější články