Battlefield Hardline představuje nenásilné policejní metody
zdroj: tisková zpráva

Battlefield Hardline představuje nenásilné policejní metody

26. 11. 2014 13:37 | Preview | autor: Aleš Smutný |

I když multiplayer Battlefield Hardline nevypadá zrovna moc inovativně a jatka rozpoutaná mezi zločinci a policií připomínají spíše představy režisérů akčních filmů z osmdesátých let, kampaň, to je něco jiného. Policejní příběh, který se odvolává na seriálové klasiky vypadá, že by mohl nabídnout příjemnou změnu v rámci stříleček a fakt, že na kampani pracuje studio Visceral zase dává naději, že nepůjde o nedomrlý akční příběh, který zapomenete při večerním čištění zubů.

Nyní se autoři pochlubili na lokalizovaných(!) stránkách schopnostmi, které budete mít v kampani k ruce jako policista. Kupříkladu takový policejní odznak může přimět některé zločince, aby zahodili zbraně a pěkně se nechali spoutat. Pravda, z popisu to trochu vyznívá, že odznak má schopnost „omámit“ jen tři zločince i s pomocí parťáka, takže celá mechanika v tomto zní poněkud nerealisticky, ale třeba nás tahle možnost ještě překvapí svou funkčností.

Skener je naopak něco, co mne začíná ve hrách iritovat. Díky němu označíte protivníky, takže vidíte jejich pohyb na mapě, do jisté míry s ním asi vidíte i skrz zdi a upřímně řečeno, tenhle policejní kousek by brali i v CSI: Miami s jejími sci-fi metodami. Dirty Harry žádné skenery nepotřeboval.

zdroj: Vlastní

Na ne nutně násilný postup úrovněmi poukazuje fakt, že se v Battlefieldu objevuje prvek, který vám umožní vržením nábojnice odlákat strážného a buď se kolem něj proplížit a nebo jej omráčit zezadu. Jelikož takhle budeme odlákávat i jednotlivce ze skupinek, chovám, doufám, že ne bláhové, naděje na možnost řešit alespoň část situací čistě stealthově.

A nakonec je tu sběr důkazů, k jejich analýze se opět využívá skener. Teoreticky, dle popisu, po úrovni shromažďujete důkazy, abyste nakonec zkompletovali „set“ a na stanici předložili vyřešený případ. Odměnou bude lepší vybavení a zbraně. Tak nějak tuším, že asi nemůžu čekat ani zlomek stylu vyšetřování z L.A. Noire a spíše půjde o šmejdění po úrovni a následná prostá kompletace, za níž dostanete zkušenosti a výbavu. Battlefield Hardline vyjde 19. března na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Nejnovější články