Batman: Arkham Knight je poslední návštěvou Gothamu od Rocksteady
zdroj: tisková zpráva

Batman: Arkham Knight je poslední návštěvou Gothamu od Rocksteady

5. 3. 2014 15:16 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Včera byl nejprve omylem prokecnutý, následně bleskurychle oznámený a dnes už se objevují první detaily. Batman: Arkham Knight udělal radost všem fandům strážce Gothamu, protože se s ním opět vrací původní vývojářský tým z Rocksteady. Pro britský tým to ale zároveň návrat poslední, protože poté už se chtějí věnovat jinému projektu a Batmana nechají jiným.

Rocksteady se však hodlají s Batmanem rozloučit se vší parádou. Že ve hře najdete Batmobil, jsme už psali a navíc vozítko představil bombastický trailer. Batmobil půjde kdykoliv zavolat stiskem tlačítka, aby se vzápětí přiřítil jako věrné psisko. Ulice Gothamu kvůli němu budou širší, abyste se mohli řidičsky pořádně realizovat, využívat rocket jump a další všemožné vychytávky.

Navíc bude Batmobil vyzbrojen raketami i ochromujícími zbraněmi a půjde tedy o nezastavitelnou mašinku, která auta záporáků rozdrtí a odhodí. Z Batmobilu se můžete katapultovat a rovnou přejít do klasického klouzání po plášti. Objeví se ale i zcela nový padouch, který by měl být tou správnou výzvou pro gothamského knechta. I když, možná, že titulní rytíř výjimečně neoznačuje Batmana, ale právě jeho novou nemesis, jak zdroje naznačují. Nepůjde určitě o Scarecrowa, který si vzal za úkol spojit záporáky do ligy proti Batmanovi. Nebudou chybět ale ani staří známí. Riddler opět přinese své hádanky, které jsou tentokrát hodně spjaté s automobily, rampami, orientací v prostoru a používáním schopností Batmobilu.

...

Stará skvadra se vrátí i s dabéry včetně Kevina Conroye v roli Batmana. Co se týče schopností a gadgetů, nově je může Batman používat i během letu respektive plachtění. V boji půjde používat Fear Takedowny, tedy ne v boji, ale před ním. Pokud Batmana nikdo neviděl, vyrazí jako predátor ze stínu, čas se zpomalí a vy si můžete naplánovat útok na dalšího padoucha. Tímto způsobem můžete sundat až tři soupeře než se vůbec rozkoukají. Navíc ve hře nově bude rozbitné sklo. Možná to nezní jako extra prvek, ale možnost proskočit oknem a třeba sundat protivníka za ním, zní skvěle a není moc běžná.

Batman: Arkham Knight poběží na modifikované verzi Unreal enginu. Gotham bude pětkrát větší než v Arkham City. Pohyb ve městě by měl být naprosto bez nahrávacích obrazovek včetně budov. Navíc hra nabídne takové detaily, jako je reálný pohyb mraků, pohybující se vrásky na obličeji komisaře Gordona apod. A na závěr dodejme, že ve hře nebude multiplayer, půjde čistě o záležitost pro jednoho hráče.

Batman: Arkham Knight vyjde na PC, Xbox One a PS4 ještě v průběhu roku 2014.

Nejnovější články