Akrobacie z Mirrors Edge
zdroj: tisková zpráva

Akrobacie z Mirrors Edge

10. 3. 2008 1:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nová dávka informací o gymnastických dovednostech hrdinky revoluční akce. + 9 OBRÁZKŮ

Už to vypadalo na klidný nedělní spánek, když EA nečekaně vypustili další sadu nových obrázků a artworků z jejich chystané parkourem inspirované akce Mirror's Edge. A tady jde spánek stranou, protože dle všech indicií půjde o zcela nevšední revoluční titul, o čemž ostatně svědčí i screenshoty: uvidíte na nich držení balancu při přechodu propasti mezi dvěma mrakodrapy po úzké rouře, střelbu při pádu nazad, klouzání po eskalátoru i jednu náramně matrixovskou ilustraci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Díky novým dojmům zahraničních redaktorů máme také jasnější představu o pozadí příběhu: elitní kurýrka Faith pracuje v diktátorském režimu budoucnosti pro ilegální hnutí a předává důležité zprávy mezi jednotlivými skupinami. A to nejen ze sympatií k odboji, ale i důvodů ryze osobních: její sestru totiž autoritářská vláda kdesi uvěznila, takže vedle plnění úkolů bude Faith muset myslet i na to, jak nejdražšího člena rodiny osvobodit.

Faith se s každou obsílkou rozběhne a jakmile začne nabírat rychlost, už nebude moci zastavit, dokud nedorazí do cíle. K úspěšnému běhu ji pomohou mj. gymnastické triky podobné skoku přes koně s madly nebo dokonce běhání po zdech. Na některé přítomné u předváděčky hry však celá věc působila i trochu negativně a dle jejich mínění si každý na tempo hry hned nezvykne. Nezbývá než doufat, že vývojáři z DICE nejsou špičkami ve svém oboru náhodou a poperou se i s tímto úkolem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z dalších novinek jsme se dozvěděli, že Faith s sebou nebude mít žádné zbraně, a ačkoliv ji nebude dělat problém protivníka odzbrojit a nosit s sebou poté jeho pistoli či pušku, znatelně se to podepíše na hrdinčině rychlosti i možnostech pohybu - bude tedy zálěžet čistě na vás, zda toto riziko podstoupíte a některou z patnácti zbraní se vybavíte. Běhat beze zbraně však nebude znamenat bezbrannost: Faith bude totiž ovládat chvaty několika bojových umění a těmi obyčejného protivníka prý složí raz dva.

Mirror's Edge vyjde nejdříve koncem roku pro PC, X360 a PS3 - více v předchozích článcích:

Síla setrvačnosti v Mirrors Edge  [29.2.2008 18:18 - jd]
První obrázky z revoluční FPS Mirrors Edge od DICE  [11.1.2008 07:07 - levis]
Čím přesně bude Mirrors Edge tak revoluční?  [1.8.2007 23:23 - jd]
FPS Mirrors Edge oficiálně  [10.7.2007 22:22 - korgull]
zdroj: On Mirror's Edge, Ene, diskusní fóra, rozhovory

levis

Nejnovější články