Vylepšená verze legendárního System Shocku je po 21 letech od vydání k dostání na GOG
zdroj: tisková zpráva

Vylepšená verze legendárního System Shocku je po 21 letech od vydání k dostání na GOG

22. 9. 2015 11:54 | Novinky | autor: Adam Homola |

Legendární System Shock vyšel 22. září 1994 a přesně 21 let poté vychází na GOG. V nabídce při tom není jen původní verze, ale také Enhanced Edition s vylepšenou grafikou a drobnými herními úpravami, které dělají z dnes už zastaralé hry přeci jenom hratelnější dílo. Nejviditelnější změna se týká rozlišení: původní 640x480 můžete posunout až na 1024x768 a hrát lze také v nativním širokoúhlém rozlišení 854x480.

Níže se můžete podívat na porovnávací obrázky a sami asi uznáte, že rozdíl je velký. Nejde však jen o grafiku. Pro dnešní hráče těžko představitelná byla tehdy absence mouselooku, tedy rozhlížení pomocí myši. System Shock: Enhanced Edition mouselook podporuje a menších změn doznal též inventář, který by měl být intuitivnější včetně lepší správy předmětů.

A protože nic není dokonalé, i System Shock měl nějaké ty ošklivé bugy, které jsou nyní v tahu. Posledním vylepšením jsou pak tři profily ovládání: původní, custom a pro leváky. Jestliže jste ale bytostně proti všem úpravám a zásahům do klasiky a chtěli byste si System Shock užít tak, jako ho před 21 lety Looking Glass udělali, není to problém. System Shock: Enhanced Edition totiž obsahuje také System Shock: Classic.

zdroj: Archiv

Podtitul Classic neskrývá nic jiného než původní hru bez jakýchkoliv úprav hratelnosti či grafiky. U této verze hry se sáhlo jen na technické pozadí kódu tak, aby mohla hra běžet i na moderních systémech, ale samotná hratelnost je netknutá. Jak už bývá u GOG zvykem, nedostanete při koupi jen samotnou hru, ale také několik bonusů jako třeba manuál, strategy guide, quick start guide, soundtrack ve třech verzích (MIDI, MP3, FLAC), TV reklama a pět artworků.

System Shock: Enhanced Edition seženete na GOGu v aktuální 20% slevě v přepočtu za cca necelé dvě stovky, ale pokud máte ve svém GOG portfoliu System Shock 2, dostanete na jedničku slevu rovnou 40 %. Vylepšená edice prvního dílu je zatím pouze na GOGu, na Steamu seženete pouze dvojku. Ať už si chcete jednu z největších klasik jen připomenout, nebo si naopak doplnit herní vzdělání, máte teď skvělou příležitost. SHODAN už čeká...

System Shock zdroj: tisková zpráva Původní System Shock.

System Shock zdroj: tisková zpráva System Shock: Enhanced Edition

System Shock zdroj: tisková zpráva Původní System Shock

System Shock zdroj: tisková zpráva System Shock: Enhanced Edition

Nejnovější články