V realtime strategii Battlefleet Gothic: Armada se utkají obří lodě Imperial Navy a Abbadona
zdroj: tisková zpráva

V realtime strategii Battlefleet Gothic: Armada se utkají obří lodě Imperial Navy a Abbadona

16. 1. 2015 14:05 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fanoušci vesmírných simulací, bitev a strategií mají poslední měsíce žně a vytříbenou společnost těchto her se navíc chystá další slibný adept. Novinka z dílny studia Tindalos Interactive nese název Battlefleet Gothic: Armada a fanoušci už zřejmě Warhammeru odtušili, že půjde o hru z jejich oblíbeného univerza. Jen tady nebudete běhat s Mariňáky či Orky a mlátit ostatní po hlavě sekyrou, ale ujmete se flotily obřích vesmírných lodí a s nepřáteli si to rozdáte v trochu větším měřítku.

Nepůjde ale o čistou akci. Battlefleet Gothic: Armada je totiž realtime strategie postavená na deskovce, kterou Games Workshop přestal podporovat v roce 2013. Hráči původní hry už ví, že se proti sobě postaví dvě armády: Imperial Navy a jejich Battlefleet Gothic na straně jedné, a na straně druhé to bude Chaos Black Crusade starého známého Abbadona. Ve hře už pak bude na vás, jestli si vyberete lodě Orků, Eldarů, Imperial Navy či Chaosu.

Výběr plavidel má být velký od klasických lodí až po gigantická několika kilometrová monstra. Všechny lodě půjde upravovat od zbraní přes obranné systémy až po podpůrné systémy. Každá úprava má navíc vliv na výkon lodí a jejich speciální schopnosti. Lodě můžete spravovat nejen během bitev, ale dojde i na nějaký management ve chvílích klidu.

Battlefleet Gothic: Armada zdroj: tisková zpráva

O své lodě byste se měli v bitvách pořádně starat, protože uvnitř každého plechového monstra je admirál a jeho posádka. A ti získávají během bitev zkušenosti, takže se nevyplatí s ostříleným kapitánem příliš riskovat a poslat ho na jistou smrt.

Battlefleet Gothic: Armada poběží na Unreal Engine 4 a termín vydání zatím neznáme. Ostatně, teprve čekáme na první video a podrobnější informace.

Nejnovější články