V otevřeném světě The Legend of Zelda se můžete vydat, kam jen dohlédnete
zdroj: tisková zpráva

V otevřeném světě The Legend of Zelda se můžete vydat, kam jen dohlédnete

11. 6. 2014 1:34 | Novinky | autor: Petr Poláček |

The Legend of Zelda jako hra s otevřeným světem, ve které se můžete vydat třeba na horizont, a nic vám v tom nezabrání? Nová Zelda, kterou během Nintendo Direct uvedl Ejdži Aonuma, bude přesně taková. Hráč může v další The Legend of Zelda vstoupit do každé oblasti z libovolné strany, což ovlivní nejenom přístup k soubojům, ale též k hádankám, které k této sérii akčních RPG neodmyslitelně patří. Nintendo tedy objevuje krásy otevřeného prostředí a výsledek svých experimentů hodlá majitelům Wii U nabídnout v průběhu příštího roku. Podívejte se na krátké video, abyste byli v obraze, co mají vývojáři vlastně v plánu.

Pokud Aonuma a jeho podřízení dokáží zvládnout nástrahy her s otevřeným světem, půjde v rámci celé série o revoluci – bez přehánění. Zatímco předchozí The Legend of Zelda hry sice nabízely zdání rozlehlého světa, jednotlivé souboje a puzzly byly většinou součástí uzavřené lokace a hráč do ní měl přístup jen za předpokladu, že předtím provedl správné úkony. A přestože podobná mechanika může fungovat i ve světě, kde hráč může zamířit libovolným směrem, Aonuma doslova slíbil, že nová The Legend of Zelda nabídne svobodu pohybu v pravém slova smyslu.

zdroj: Archiv

Konkrétní detaily o hře Nintendo nezveřejnila, prozatím si musíte vystačit s obrázky a videem. V zásadě by to ale pro tuto chvíli mělo stačit.

Nejnovější články