V nové realtime strategii Ashes of the Singularity budete ovládat tisíce jednotek
zdroj: tisková zpráva

V nové realtime strategii Ashes of the Singularity budete ovládat tisíce jednotek

5. 3. 2015 15:45 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Až tisíce na sobě navzájem nezávislých jednotek na bojišti slibuje nově oznámená sci-fi RTS z dílen Stardocku (vydavatelé Sins of a Solar Empire) a studia Oxide Games. Stardock se tak pokouší po konkurenční a nadprůměrné Grey Goo o další renesanci dnes již do zapomnění tolik upadajícího žánru realtime strategií. Ashes of the Singularity chce vynikat především tím, že přislibuje přinést skutečně rozsáhlá bojiště - oficiální stránky hovoří nikoli o RTS bitvách, ale rovnou o RTS válce.

Titul vyvíjí studio Oxide Games, které si pro účely této strategie rovnou vyvinulo vlastní engine s názvem Nitrous. Ve hře se ocitáme uprostřed války mezi lidstvem na vrcholu evolučního žebříčku a umělou inteligencí s názvem Haalee, jež chce zachránit vesmír před expandujícím lidstvem a nešvary naši existenci provázející. Vybrat si hráči budou moci jakoukoli ze stran konfliktu, přičemž jejich cíl zůstává identický - sjednocené lidské vědomí i umělá inteligence Haalee vyžadují přístup k výpočetním zdrojům pohánějícím další vývoj i válečnou mašinérii.

Stardock i Oxide Games slibují bitvy zatím neviděných rozměrů, což si mimo jiné vyžádalo právě vyvinutí vlastního nového 3D enginu. Ten nám prý dokáže předvést bitvy doslova planetárních rozměrů, do kterých se budou moci hráči vrhnout jak v singleplayeru, tak i ve hře po síti. Multiplayerová složka pak samozřejmě nebude postrádat vlastní ligy, podporu žebříčků a řadu sociálních funkcí. Vše s multiplayerem spojené pak poběží na cloudové technologii Stardocku zvané Project Tachyon.

Pokud se vám tento projekt zalíbil, neváhejte zabrouzdat na oficiální stránky, kde si hru můžete předobjednat buď ve standardní edici za 45 dolarů, nebo ve zkompletované za dolarů 100. Ta dražší pak nabídne veškeré přídavky zdarma - očekávat lze prý 16 DLC a navrch 3 rozsáhlé datadisky. Obě edice pak umožní vstup do plánované alfaverze hry.

Nejnovější články