V Batman: Arkham Origins si zahrajete za mladého Batmana
zdroj: tisková zpráva

V Batman: Arkham Origins si zahrajete za mladého Batmana

9. 4. 2013 17:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Spekulace tentokrát (jen částečně) nelhaly a další Batman hra z Arkham série opravdu nevzejde z šikovných rukou vývojářů z týmu Rocksteady. Jak upozorňuje promo článek na nové číslo magazínu Game Informer, Batman: Arkham Origins vyjde 25. října na PC a současnou generaci konzolí (PS3, X360 a Wii U), a bude se odehrávat dlouhá léta před zbylými dvěma Arkham hrami.

Mladý Bruce Wayne neboli Batman se tak ve hře setká s celou řadou nepřátel vůbec poprvé ve svém superhrdinském životě, přičemž úhlavním padouchem bude tentokrát Deathstroke. Pro fanoušky komiksů a obecně Batman universa jde zřejmě o známé individuum, pro nezasvěcence jako jsem bohužel já je to jen chlápek s tyčí a podivně rovnou nápodobou katany. Ale pojďme dále.

Britské studio Rocksteady zřejmě kutí pro Warner Bros. něco zbrusu nového na next-gen platformy (moje domněnka) a nechtělo s vývojem třetí Arkham hry zapadnout do stereotypu. Proto vývoj hry probíhá ve studiích Warner Bros. Montreal pod vedením Erica Holmese, který má krom jiného na triku (jako hlavní designér) nedoceněnou komiksovou sandboxovku The Incredible Hulk: Ultimate Destruction a první Prototype.

Vedle „velké“ Batman: Arkham Origins hry plánuje Warner Bros. 25. října tohoto roku vydat i doprovodný titul Batman: Arkham Origins Blackgate pro 3DS a Vita. Odehrávat se má až po událostech z Origins, vývoj má na starosti studio Armature a má jít o hru ve stylu metroidvania – čili kombinaci akce, RPG a průzkumu rozsáhlého prostředí v 2,5D grafice (předrenderovaná pozadí, 3D postavičky a některé objekty).

Prozatím je to k Batman: Arkham Origins a handheldovému spin-offu vše, další informace bude Game Informer postupně zveřejňovat v průběhu následujícího měsíce.

Nejnovější články