U Svaroga a Peruna, Total War: Attila rozšíří slovanské národy
zdroj: tisková zpráva

U Svaroga a Peruna, Total War: Attila rozšíří slovanské národy

10. 2. 2016 11:22 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tak došlo i na Slovany. Povedený Total War: Attila nedávno dostal vynikající expanzi Charlemagne a teď se zpátky, do dob pádu Říma vracíme s novými slovanskými národy. Díky tomu sice můžete zapomenout na Čechy z Charlemagne, ale zase můžete ve jménu Peruna vydrancovat Řím. Představí se tak tři slovanské národy – Antové, Sklaveni a Venedi. 

Vrhnout se do rozvrácené Evropy v čele slovanských národů nezní vůbec špatně, tím spíš, že tvůrci celkem silně prosazují v dnešním českém dějepise opomíjený fakt, že Slované byli velkou a agresivní kolonizační silou, z které se čelo rosilo nejen Germánům, ale třeba i Byzanci. První z kulturních rysů, které mají je Hardy Warriors, což znamená, že netrpí ztrátou mužů v zimě, kolonizace je stojí krásnou nulu a všechny hlavní budovy v osadě mají za poloviční cenu. Navíc mají unikátní řetězec budov zvaný Zadruga, který ještě zvyšuje příjem. Prostě, jak Slované najdou volný flek, velmi rychle se zakoření.

Další unikátní vlastností jsou Wonders, velké, drahé legendární budovy náboženské povahy, které vytváří další cestu k vítězství. Skrze jejich stavbu můžete dosáhnout vojenského i kulturního vítězství, přičemž různé stavby z legendárního řetězce ještě dávají provincii i vašim jednotkám výrazný bonus a extra schopnosti. A nakonec tu máme otrávené šípy, které dělají to, co byste čekali. Zasaženou jednotku vyčerpávají, zraňují a Antové mají v zásobě ještě silnější jed, který způsobuje závažnější ovlivnění statistik zasaženého.

Co se týče daných tří národů, asi nejtěžší start budou mít Antové. Ti začínají vedle Kvádů, Roxolanů a především Hunů. Hodně závisí na tom, kde bojují, protože na otevřených pláních se jim nelíbí a mají -10 postih na morálku, útok i obranu na blízko, ale v lese a u řek mají pro změnu bonus +20 k výše jmenovanému. Agresivní Sklaveni naopak mohou sloužit jako postrach Hunů a vlastně všech nomádských národů. Proti nim mají bonus +10 na výše zmíněné, za každou zabitou jednotku (jakoukoliv, ne jen nomádů) mají extra peníze a vojenská přítomnost dává další extra bonus k veřejnému pořádku.

Posledními jsou Venedové, možná ne tak výborní válečníci, ale o to lepší kolonizátoři – a to i v kontextu už tak schopných Slovanů. Z venedských farem kupříkladu nevznikají žádné negativní efekty, k tomu mají o 100 procent vyšší výnos a aby byly tyto bonusy byly kompenzovány, mají jen poloviční příjem z obchodu, kultury a průmyslu. Slovanský balíček vyjde 25. února a pokud by Total War: Attila vyhrál proti Company of Heroes 2 a Dawn of War II v akci Make War Not Love, bude k dispozici zdarma.

zdroj: Archiv

Nejnovější články