Tvůrci Tropica připravují akční RPG Victor Vran
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Tropica připravují akční RPG Victor Vran

6. 2. 2015 12:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Když se řekne Haemimont Games, většina z nás si představí sérii Tropico, maximálně Omertu, tedy strategie zaměřené na budování a správu statků. Oznámení hry Victor Vran je tak od Haemimont překvapující, protože jde o hack and slash RPG s Viktorem v hlavní roli. Proč ta změna žánru? Jednoduše, tvůrci chtějí udělat akční RPG, které bude skutečně akční.

Akční hratelnosti chtějí tvůrci dosáhnout skrze širokou škálu vybavení, zbraní, ale hlavně s pomocí skákání, které podle vývojářů oživuje hratelnost více než by se na první pohled mohlo zdát. Uvidíme, k čemu nám bude v diablovce skákání, až hra letos vyjde. Je to právě skákání, kterým se chtějí vývojáři odlišit od ostatních her žánru.

Jinak hra nabídne hromady zbraní, předmětů a dokonce i obleků, které ovšem nebudou plnit jen kosmetickou roli. Co oblek, to nějaká specifická funkce s vlivem na hratelnost. Do vínku nám vývojáři dají i speciální pohyby a schopnosti, které půjde všemožně kombinovat.

Všechny tyhle věci pak na vlastní kůži okusí hordy fantasy nepřátel, monster a bossové, kteří by neměli být jen obtížní, ale také chytří. Chybět nebude samozřejmě ani podpora online kooperace a bohaté možnosti jak Viktora upravit k obrazu svému.

zdroj: YouTube.com

"Všechno to začalo jednoduchým nápadem: vraťme do žánru akčních RPG skutečnou akci," říká odvážně šéf Haemimont Games Gabriel Dobrev. Jestli si vývojáři představují, že například Diablo III upustilo od akčního pojetí, tak jsem upřímně zvědavý, kam ji chtějí ve Victor Vran povýšit, ale rád se nechám překvapit. Hru prý ukazovali už na loňském Gamescomu za zavřenými dveřmi, a tak je v současné době v pokročilé fázi vývoje. Přesto ji chtějí hráčům před vydáním hotové verze nabídnout v rozpracované podobě přes early access na Steamu, aby s pomocí připomínek hráčů odstranili chyby a odladili balanc nebo odhalili problematické pasáže.

Vývojáři se v tiskové zprávě dušují, že v době vydání early access verze bude Victor Vran už téměř hotová a rozhodně tedy nepůjde o polofunkční pre-alpha verzi. Jedinou oficiálně potvrzenou platformou je zatím PC, ale v létě bychom se měli dočkat oznámení dalších platforem - automaticky se nabízí Xbox Live a PlayStation Network, byť to vydavatel zatím nepotvrzuje.

Victor Vran zdroj: tisková zpráva

Pokud se hra povede, mohla by alespoň na čas vyplnit "díru" na trhu diablovek. Ve vzduchu sice visí The Incredible Adventures of Van Helsing III, ale například kolem studia Runic Games je snad až podezřelé ticho. Victor Vran by tak mohla vyjít ve správnou dobu a uspokojit všechny fanoušky tohoto typu her.

Nejnovější články