Tvůrce Slendera představil pokračování - hezčí a s příběhem
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Slendera představil pokračování - hezčí a s příběhem

24. 9. 2012 13:35 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Lo-Fi hororovce Slender: The Eight Pages se podařilo z hlav internetových závisláků vytlačit všechny variace otravného memu s duhovou číčou a namísto nich tam zdarma dostupná „hra“ zasadila touhu po prvoplánovém děsu. Do uvozovek dávám slovo hra schválně, protože tradičních herních mechanik Slender vlastně příliš neobsahoval a patří spíše do sektoru zážitkového softwaru po boku Dear Esther. Lavina zájmu vývojářů i hráčů se však rozjela, aktuálně se tvoří třeba Slender mod pod Source enginem (zvaný nově Faceless) s hezčí grafikou a kooperací, a jsou tu také pokusy jako Hide nebo SCP Containment Breach. Pravý fanouš Slendera by se však měl zajímat hlavně projekt Slender: The Arrival, z něhož pochází okolo se povalující obrázky.

Arrival je totiž pokračování Slendera od jeho původního tvůrce, tedy Marka Hadleyho, které se na homepage prsí více levely, lepší vizuální stránkou a světě střez se, také příběhem. Nepředstavujte si však nic sofistikovaného, protože jakýkoli příběh je oproti původní hře, která příběh neměla žádný, posunem vpřed. Slender: The Arrival už ale nebude zdarma, hra má charakter komerčního produktu a podílí se na něm nejenom ParsecProduction (čili Mark Hadley), ale i Blue Isle Studios.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jelikož jsem ke všem rychlokvašeným trendům od přírody skeptický a Slender je ukázkový příklad populárního nápadu, který se chytil hlavně shodou okolností, tak si k The Arrival držím odstup a příliš od hry nečekám. Kouzlo původní hry totiž tkvělo v něčem jiném, než v příběhu nebo grafice – šlo o strach z neznámého zla, které jde po vás, ale vlastně se vám ani neukáže, takže nevíte, čeho se bojíte a kvůli tomu se bojíte ještě víc. Jenže tohle si člověk zažije jednou, a jakmile zjistí, čeho se bojí, tak už strach z neznámého opadá. A já už si to svoje „poprvé“ se Slenderem zažil…nejsem si jist, že to může podruhé fungovat.

Nejnovější články