Taktická tahovka Halfway se tváří jako moderní Laser Squad
zdroj: tisková zpráva

Taktická tahovka Halfway se tváří jako moderní Laser Squad

25. 9. 2013 13:41 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Od tvůrců takových známých pecek jako Towers of Rage, My Little Dungeon nebo Pixel Towers nyní přichází Halfway. Budu spíš předpokládat, že vám název ani jedné z výše uvedených her nic neříká, stejně jako mě, ale proč se hrabat v minulosti, když je tu velmi lákavě vypadající budoucnost. Halfway je připravovaná taktická strategie s roztomilou grafikou a ještě více roztomile rozpohybovanými animacemi (mrkněte na ten gif), která vám vrazí do rukou partu bojovníků s vlastní náturou a postaví před jasný úkol: přežít a probojovat si cestu k odhalení tajemství. Členové bojové grupy se stali svědky násilného převzetí své lodi, za kterým se ale skrývá něco víc než jenom akt násilí.

Tvůrci slibují taktické přestřelky v tahovém módu, postupné odhalování příběhu, co vás pohltí, lehké RPG prvky ve vývoji postav i jejich skillů, a navíc už zmíněné budování party s různých lidi, které posbíráte po cestě. Halfway vyjde na PC, Mac a Linux ještě tento rok a kromě výmluvného videa se záběry z alfa verze se můžete na blogu tvůrců s božím názvem Robototality podívat i na proces budování jednotlivých úrovní.

Jak už tvůrci na blogu slíbili, vedle ovládání akcí skrze ikonky přidají do hry klávesové zkratky, a pokud vás náhodou zaujal hudební doprovod, tak jej má zčásti na svědomí tady tento Gavin Harrison. Je to šikula, podle mých uší. Jakkoli ale může prakticky všechno na Halfway vypadat lákavě a skvěle, od hudby, přes parádně stylizovanou grafiku až po zvolenou tematiku a žánr, může se toho tvůrcům pod rukama mnoho pokazit.

...

Taktické strategie s RPG pozlátkem nejsou ani trošku jednoduché na balanc, a snad ještě obtížnější je tvorba level designu, aby poskytoval dostatek prostoru k realizaci rozličných strategických a taktických postupů. Tvůrci z Robototality si ale vymysleli tak sympatický název studia, že jim prostě nemůžu nefandit. Navíc se dívám na video a vidím moderní verzi Gollopova Laser Squad. To se pak sympatie obtížně drží na uzdě. Na druhou stranu, jakékoli případné zklamání pak bude 2X tak horší. Ale ne, na tu negativní variantu prostě nesmí dojít.

Nejnovější články