Souhrn tiskové konference Sony
zdroj: tisková zpráva

Souhrn tiskové konference Sony

14. 8. 2012 21:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tiskovka Sony na GamesComu určitě nepatřila k vrcholům výstavy. Nicméně nedá se říct, že by nepřinesla několik zajímavých informací a pár nových her, byť nejde o nějak převratné tituly. Oproti E3 se lišila hlavně tím, že se opravdu hodně věnovala PS Vita a snažila se napravit svou pošramocenou čest ohledně tohoto handheldu. Souhrn toho, co se na toskovce představilo a oznámilo najdete spolu s průběžně doplňovanými videi uvnitř článku.



PS Vita a novinky kolem ní

Osobně považuji za klíčovou informaci, která byla jen tak letmo zmíněna, tolik očekávaný příchod klasik z PS One. Ty by se měly v nabídce handheldu objevit 28. srpna, což je skoro za rohem. Sice to mělo být od startu handheldu, ale lepší pozdě, nežli nikdy.

Detaily ohledně Call of Duty: Black Ops Declassified. Hra se bude časově odehrávat mezi prvním a druhým Black Ops. Hra bude využívat dotykového displaye, ale samotný trailer, který se snad brzy objeví, nic extra neukázal. Ale vzhledem k tomu, jak moc tato platforma potřebuje nové hry to je stejně plus. Najdeme zde i multiplayer 4vs4 hráči a módy jako Team Deathmatch nebo Kill Confirmed. Hra vyjde i se speciálním bundlem Vity.

zdroj: Archiv



Nově oznámeným titulem na PS Vita je Killzone: Mercenary. Kromě traileru nebo spíše teaseru o hře moc nevíme, ale dá se čekat, že tentokrát budeme hrát za žoldáky, kteří ve střetu mezi oběma stranami konfliktu budou bojovat za toho, kdo zaplatí, tedy jak za ISA, tak za Helghasty. Za hrou bude opět stát Guerilla a nutno říci, že těch pár záběrů vypadalo graficky opravdu dobře. Hra bude opět využívat dotykových ploch handheldu, kupříkladu při boji na blízko. Pořád jde ale o FPS. Hra vyjde v roce 2013.

zdroj: Archiv



Skvěle zní funkce Cross Buy, která vám zajistí, že pokud si danou hru koupíte na PS3, v případě Cross Buy titulů si ji budete moci zdarma stáhnout i v její PS Vita verzi. Momentálně byla tato funkce potvrzena pro  All-Stars: Battle Royale, Sly Cooper a Ratchet and Clank: Q Force.

LittleBigPlanet Vita vyjde 19. září.

Novým titulem bude prazvláštní puzzle plošinovka Tearaway, za níž stojí MediaMolecule, kteří pracovali i na LittleBigPlanet. Hra je příběhem dobrodruha, který je lapen přímo ve vašem handheldu, ve světě z papíru. Vaším úkolem je pomoci mu dostat se z handheldu tím, že prsty manipulujete s jeho okolím (nu, většinou jej nějak trháte a ohýbáte).

zdroj: Archiv



V souvislosti s  LittleBigPlanet 2 byla představena nová funkce, CrossPlay. Co to znamená? Zjednodušeně, PS Vita bude u PS3 sloužit stejně jako Gamepad u WiiU. Bylo ukázáno, jak pomocí Vity jde ovládat právě  LittleBigPlanet 2 a jde jej využívat jako sekundární obrazovku. Nutno říct, že řešení samostatných puzllů na Vita, aby se hra na televizi pohnula dál nevypadalo špatně, ale zase to není nic esenciálního pro tradičního hráče.

Novinky ohledně PS3

Sony pokračovala v propagaci stále pochybně vyhlížejícího Wonderbooku. Představila tři další tituly, které se objeví, ale osobně bych dal šanci snad jen „knize“ o dinosaurech. I tak se s Wonderbookem strávilo absurdní množství času.

Mnohem víc vás asi bude zajímat ohlášení edice PlayStation 3 Essentials, což budou zlevněné edice klasických AAA her na PS3. Budou stát 20 euro a objevit by se zde měly prostě ty zaručené, dobré tituly. Konkrétní jména ale nepadla.

FIFA 13 bude mít podporu pohybového ovladače PS Move a demonstrace vypadala prapodivně. Navigování hráčů pomocí PS Move vypadalo opravdu neprakticky a nepříliš pohodlně. Nevím, proč hru hrát s pohybovým ovladačem místo gamepadu. Nebylo moc jasné, jakou kontrolu nad hráčem máte a jakou přesnost hra dokáže ohledně zamíření míče zpracovat.

První z ohlášených her je Until Dawn, survival horor ve stylu teenagerských slasherů, který půjde ovládat pomocí PS Move. Měli bychom si zahrát za sedm postav. Ačkoliv hra z traileru (viz níže) nevypadala špatně, není jasné, jak to bude se samotnou hratelností. Mimochodem, když chtějí tvůrci zobrazit sex a nechají ženu v podprsence, aby neurazili konzervativního diváka, vypadá to jenom směšně. Hra ale určitě může mít solidní atmosféru, počkejme na další informace a videa.

zdroj: Archiv



Druhý ohlášený titul se jmenuje Rain a oslovil mne nejvíce ze všech. Stojí za ním Sony Japan, bude PSN exkluzivní a má nejspecifičtější styl a atmosféru. Vypráví příběh chlapce a světa, který se zobrazuje pouze pod kapkami nekonečného deště. Pokud si stoupnete pod nějakou stříšku, zmizí vaše postava, ale i případná nebezpečí. Hra vypadala skutečně krásně a nápad je to výborný.

Třetím titulem pro PS3 je Puppeteer, puzzlová plošinovka, která je příběhem chlapce, který je v magickém světě proměněn v loutku. Načež mu někdo ukousne hlavu a on tak získá schopnost nosit hlavy cizí (v reálu to prosím nezkoušejte). Disponuje i magickými nůžkami, které rozstřihnou vše... nu, je to hra svérázná, posuďte sami z traileru. Kdy vyjde, to nevíme.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články